ESP: Faşizmi yıkmak için bir adım öne atılma zamanıdır

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul’da onlarca kişinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma zamanıdır” dedi.

üyelerimizin, avukatların, gazetecilerin, tiyatrocuların ve Kaldıraç Dergisi okuru dostlarımızın da olduğu çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Saldırı kapsamında Ankara'daki Genel Merkezimiz, İstanbul'daki Genel Başkan İrtibat büromuz, İzmir İl binamız ve Yamanlar ilçe büromuz, Etkin Haber Ajansı (ETHA), Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Vakfı (BEKSAV) ve Yenikapı Tiyatrosu da polis tarafından basıldı. Parti tabelalarımız parçalandı, bilgisayarlar ve albüm kayıtları çalındı, ölümsüzlerimizin fotoğrafları tuvaletlere atıldı ve kurumlar kelimenin tam anlamıyla talan edildi” dedi.

“Müptezel bir itirafçının önüne konan listeye imza atması ile belki de aynı eylemde bile yan yana gelmemiş onlarca sosyalist, avukat, gazeteci, tiyatrocu, öğrenci aynı ‘suç’ torbasına atıldı” diyen ESP, şunları ekledi:

“Önceki operasyonlarda olduğu gibi, bu operasyonda da amaç aynıdır. Faşist diktatörlük sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin ayaklanmasından, hesap sormasından korkmaktadır ve halkın örgütlü güçlerine saldırarak bu ihtimali elinden geldiğince boğmaya çalışmaktadır.

‘Bu gözaltılar hukuksuzdur’ demiyoruz, çünkü faşizmin hukukunun tam olarak bu olduğunu biliyoruz ve tam da bu yüzden meşruiyetimizi hukuktan değil, işçi sınıfı ve ezilenlerin çıkarlarından ve öfkesinden alıyoruz.

Bu meşruiyet ile de devlete değil, halkımıza sesleniyoruz: İşsizlik, yoksulluk, baskı, yasak, taciz, tecavüz, istismar, inkâr ve kayyumların canınıza tak ettiğini ve bir çıkış yolu aradığınızı biliyoruz. O çıkış örgütlenmektir. Elbette sendikalarda, derneklerde, okullarda ve yaşamın her alanında örgütlenmektir. Ama en çok ve en önce de devrimcilerin safında örgütlenmektir. Çünkü tüm sorunlarımızın çözümü bu faşist şeflik rejiminin yıkılmasına bağlıdır ve tepeden tırnağa örgütlü bir faşizm sandıkla veya mahkemelerle değil, ancak ve ancak yine tepeden tırnağa örgütlü bir devrimci hamle ile yıkılabilir.

Devrimciler faşizmle nasıl mücadele edileceğini bilir. Tarihten bilir, kendi pratiklerinden bilir, eşyanın tabiatından bilir. Bu yüzden faşizmin vurduğu yer, aslında çaremiz olacak yerdir. Madem burjuva-faşist devlet halkın devrimci güçlerine devamlı saldırma ihtiyacı hissetmektedir, o halde devrimci safları hızla doldurmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek de hepimizin sorumluluğu haline gelmektedir.

Faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma zamanıdır.”

ESP ayrıca bu saldırılara karşı sokakta olmaya devam edeceklerini belirterek, 14 ve 15 Ocak tarihlerinde öngörülen eylemleri şöyle paylaştı:

14 Ocak Perşembe:

İstanbul: Saat: 18.00, Süreyya Operası önü/Kadıköy

Ankara Saat: 15.00, ESP Genel Merkezi Kızılay/Ankara

İzmir Saat: 16.00, Türkan Saylan Kültür Merkezi önü 

15 Ocak Cuma:  

Adana: Saat: 13.00, Düş Yolcuları Parkı

Diyarbakır: Saat: 12.30, Hazal Park (Prestij Otel Karşısı)