FEDA'dan Viyana açıklaması: Türkiye'nin politikalarının sonucu

FEDA, Viyana'daki terör saldırısının, AKP-MHP iktidarının düşmanlığı körükleyen politikalarının sonucu olduğuna dikkat çekti.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Avusturya'nın başkenti Viyana’da 6 farklı noktada gerçekleşen terör saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Devletçi sistemin milliyetçi, dinci ve cinsiyetçi zihniyeti can almaya devam ediyor. Viyana’da altı ayrı noktaya eş zamanlı yapılan organize saldırıda dört ölü, onlarca yaralı var" denildi.

"Kapitalist emperyalist sistemin dinleri ideolojik aygıtlarına dönüştürmüş olması sonrasında dinler arası, kültürler arası ve kimlikler arası çelişki, çatışmalar halkların ve inançlarının geleceğini karartıyor, katliamlarına neden oluyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

'TÜRK İKTİDARI AVRUPA'DA DA DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLÜYOR'

"Devlet ve iktidar sahipleri korku, tehdit ve terör yaratarak toplumların iradesini kırmak, mutlak iktidarlarını sürdürmek istiyor. AKP- MHP faşist iktidarı halklara, inançlara kin ve nefret güderek sivil, silahsız masum insanlara katliamlar yaşatıyor. Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da, Aşağı Kafkasya’da ve Kürdistan’da yürüttüğü kirli savaşla yetinmeyen faşist şef paramiliter cihadistleri, Avrupa halkları üzerine saldırtarak düşmanlığı körüklüyor, dinler ve kültürler arası savaşa neden oluyor. Bu vahşi ve barbar saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avusturya’ya ve Avusturya’da yaşayan halklara ve inançlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

'HALKLARIN BİRLİKTELİĞİNİ GÖSTERELİM'

FEDA, açıklamasının sonunda ise şu çağrıları yaptı:

"Tüm insanlığı sevgi ve barışa dayalı insan toplumsallığında birlikte olmaya davet ediyoruz. Vahşi ve barbar saldırılara karşı birlikte olmadığımızda çok daha ağır travmalar yaşayacağımız iyi bilinmelidir. Kendi ırkçı, dinci ve eril zihniyetini insanlığa dayatanlara inat halkların ve inançların kardeş olduğunu göstermenin zamanıdır."