GÜNDEM 07 HAZİRAN 2018

07 Haziran 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Hazi­ran'daki seçimler için yurt dışında yaşayanların seçim maratonu bugün başlıyor. Almanya, Fransa ve Avusturya’da bugünden itibaren 13 gün boyunca oy verme işleme gerçekleşecek. Türkiye’nin gümrük kapılarında ise 24 Haziran’a kadar oy verme işlemi sürecek.

-HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu, HDP’nin durduğu yerin ve takındığı tavrın Saray’ın kurmak istediği faşizan iktidarın devrilmesi açısından kilit bir rol oynadığının altını çizdi.

-71'nci Cannes Festivali’nde 'Güneş’in Kızları' filminde başrolü oynayan Golshifteh Farahani, DAİŞ'e karşı savaşan Kürt kadınları için, "Onlar dünyanın en cesur kadınlarıdır" diyor.

-Seçim çalışmalarında yer alan Suruç gazisi Koray Türkay, HDP'nin bu seçimlerde umudu daha da yükselttiğini belirterek, vicdan ve aklın en güzel temsilinin Demirtaş olduğunu söyledi.

-PKK’nin elindeki esir asker ve polisler, devlete, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak; kendileri için girişimde bulunulmasını istedi.

-Ardahan, 24 Haziran seçimlerinde yönünü tamamen HDP’ye çevirdi. Ardahan halkı, 7 Haziran ruhunu aşan bir coşkuyla Ardahan’da 2’de 2 yapacağını söyledi.

-Merkezleri Türk ordusunca havaya uçurulan Êzîdîler Birliği'nden Gulêcan Fer, Türk devletinin tarihi yerlerini bilinçli olarak yok ettiğini ama direnerek özgürce Efrîn'e döneceklerini söyledi.