GÜNDEM 24 EYLÜL 2019

24 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Amed, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-Türkiye'nin son dönemlerde Yunanistan'a göçmen geçişlerinin serbest bıraktığı, son rakamlara da yansırken, AB'nin son haftalarda mülteci paylaşımına dair toplantılarını sıklaştırması, olası bir göç dalgasına hazırlıksız yakalanmama amaçlı olabilir.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta da Avrupa’daki Kürt kadınları yürütüyor.

-Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye mültecileri yerleştirme planının etnik temizlik amaçlı olduğunu vurgulayan Türkiye uzmanı Elke Dangeleit, buralara yerleştirilecek mültecilerin sayısı kadar Kürt ve diğer halklardan bireylerin mülteci konumuna düşürüleceği uyarısında bulundu.

-Diyarbakır 1 Nolu T Tipi’nde tutun Mehmet Enes Tunç'un çizimlerinin bulunduğu “Duvarları Delen Çizgiler” adlı kitabının kendisine verilmemesi, Türk yargısınca da ‘yerinde’ bulundu.

-Türk devletinin katliamlarına karşı Cumartesi günü eylem düzenleyecek olan KOMAW tarafından yapılan açıklamada, "Hep birlikte barışa evet, savaşa hayır diyelim" denildi.

-2018'de şehit düşen YJA Star gerillası Göksun Fırat (Hasret Börta), fedailiğin "bir yaşam felsefesi" olduğunu söylerken, "Tek bir annenin göz yaşlarını dindirmek için bile olsa her Kürdistanlı genç gerilla saflarında olmalı" diyor.