GÜNDEM 25 EYLÜL 2019

25 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Amed, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-Kürt sorununun ancak İmralı'da çözüleceğini söyleyen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta, devlet aklının Kürt halkına yönelik yine inkar ve imha kararı aldığını belirtti.

-İHD Ankara Şube Başkanı Nuray Çevirmen, İç Anadolu’daki cezaevlerinde 116 hasta tutsağın bulunduğunu, bunlardan 23’ünün cezaevinde kalamayacak kadar ağır olduğunu söyledi.

-Avukat Özcan Kılıç, 1 Ekim’de açıklanması beklenen ‘Yargı Reform Paketi’nin içinin boş olduğunu vurgulayarak, özünde hiçbir hukuksuzluğun giderilmeyeceğini söyledi.

-Almanya’da yaşayan Kürtler için hukuk danışmanlığı yapan “AZADÎ e.V.” (Azadî derneği) iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından kriminalize edilmesini yargıya taşıdı.

-Britanya Meteoroloji Servisi (Met Office) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Avrupa’da 2019-2020 kışının geçen kışa oranla çok daha soğuk geçme ihtimali oldukça yüksek.

-HDP’li İpekyolu Belediyesi, tarımsal kalkınmayı destekleme çalışmaları kapsamında tohum, fide, fidan ile makine ve ekipman desteğinde bulunduğu çiftçiler, kaliteli ürün almaya başladı.

-L’Orient-Le Jour gazetesinde Arap ülkelerinde ekolojiye olan duyarsızlığın irdelendiği yorumda, birçok petrol ve doğalgaz üreticisi ülkenin diğer dünya ülkelerinden çok daha fazla ekolojiye zarar verdiğine dikkat çekildi.