GÜNDEM 29 MAYIS 2018

29 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

 -Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Hakkari’de sandıkların taşınması sonucu 3 seçmenden 1’i etkilenecek. Üstelik sandıklar, HDP'nin yüzde 70'in üzerinden oy aldığı yerlerden korucu bölgelerine taşınıyor.

-HDP'nin Amed adaylarından Dersim Dağ, “Gençlik olarak bizden çalınan rolümüzü geri alıp bu rolün gereklerini fedakarlıkla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen aralıksız nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen 4 kişilik yeni bir grup yürütüyor.

-80’e yakın HDP yöneticisinin tutuklu olduğu Kocaeli’nde halk da adaylar da umutlu. 7 Haziran’da yeşerttikleri mücadelenin meyvelerini 24 Haziran’da toplayacaklarını söylüyorlar.

-Türk devletinin Başurê Kürdistan'a yönelik işgal harekatına karşı sonuna kadar direneceklerini belirten HPG ve YJA-STAR gerillaları Bradost alanının sahipsiz olmadığını vurguladı.