GÜNDEM 30 MAYIS 2018

30 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-AKP'nin dini kendi siyasetine alet ettiğini söyleyen DİK üyesi Hatice Kavram, bu seçimde AKP’nin kaybedeceğini ve bunun istismar ettiği Müslümanların oyu ile olacağını belirtti.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Hemrîn Dersim, 1 Haziran 2004'teki hamlenin askeri olmanın yanı sıra siyasal ve toplumsal olarak Türk devletine ciddi bir cevap olduğunu söyledi.

-Reqa şehidi Ayşe Deniz Karacagil'i, şehadetinin yıl dönümünde anlatan arkadaşları, inancının büyüklüğüyle isyanını taçlandırıp büyük bir miras bıraktığını söyledi.

-HDP’yi baraj altında bırakmak isteyen AKP'nin bu seçimde yok olacağını belirten Van halkı, HDP’nin büyük bir oy patlaması yapacağını, AKP’nin ise Van’da tabela partisine dönüşeceğini söyledi.

-Merkezi Almanya’da bulunan insan hakları kuruluşu Medico International Türkiye’de şimdiye kadar yaşadıkları yerlerde kalma mücadelesi veren Kürtleri desteklemek amacıyla ‘umut evleri’ adıyla bir proje başlattı.