GÜNDEM 13 ARALIK 2022

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

- PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik ile yaptığımız söyleşinin ikinci bölümünde Türk devletinin küresel güçlerle işbirliğine dair değerlendirmeler öne çıktı. Şerik, Türk devletinin efendilerine hizmet ederken kendi egemenlik alanlarını da geliştirmeye çalıştığına dikkat çekti.

- Kürt Halk Önderi Öcalan’ın 2015’te bir tecrit ve savaş sürecinin başlayacağına dair paylaştığı öngörüyü hatırlatan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "AKP’nin savaş politikalarının, Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikasının en temel yansıyan yeri İmralı’daki tecrittir" dedi.

- Kasım ayından bu yana Türk devletinin Eyn İsa ve köylerine dönük saldırıları yoğunlaşırken, Rusya ve Baas rejiminin bu saldırılara karşı sessiz kalması ise tepkiyle karşılanıyor.

- Sanal ağlardaki paylaşımları gerekçe yapılan Roj News muhabiri Zusik Hemed, Güney Kürdistan’ın Çoman bölgesinde asayiş güçleri tarafından gözaltına alındı.

- Sağlık meslek örgütleri uzun zamandır Covid-19’un meslek hastalığı olarak tanımlanmasını talep ederken bir yandan da hasta olan sağlıkçıların çalışmaya çağrıldığını belirtiyor.