GÜNDEM 13 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, iktidardan hamasi nutuklar istemediklerini, beklentilerinin de olmadığını belirterek, “6284 Sayılı Kanun ile İstanbul Sözleşmesi’ni bile uygulamıyor” dedi.

-AP’de Suriye’deki savaşın başlangıç yıldönümünde hazırlanan önergede Türkiye işgalci güç olarak isimlendirildi ve bir an önce işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerektiği belirtildi.

-ABD iklim anlaşmasına geri döneceğini söylese de hala anlaşmayı onaylamayan ülkeler var, buna Türkiye de dahil. Öte yandan kapitalist ülkeler bir yandan anlaşma imzalarken diğer yandan gerekleri yerine getirmeyip fosil yakıt için de rekabet ediyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıpların akıbetini soracak.

-Çizgi roman dergisi GOG'un Genel Yayın Yönetmeni İmam Cici, Kürtçe okur oluşturmanın çok zor olduğunu bildiklerini belirterek, “Karlı bir dağda yol açmak bizimkisi” dedi.

-İran, kültürel zenginliği halkların aleyhine kullanarak, çatıştırma, uzak tutma, alay ettirme, küçük düşürme yöntemlerine başvuruyor.

-Rusya, kuzeydeki Norilsk bölgesinde meydana gelen petrol faciasının neden olduğu kirliliği aşmak için mahkumları da çalıştırmayı planlıyor.

-ABD’de polis tarafından katledilen siyahi Georg Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmedildi.