GÜNDEM 14 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Irak Merkezi hükümetinin Şengal'e yönelik yaptığı tehditler ve saldırı planı ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan’ın konuştuğu bir ortamda gerginliğin daha kolay geçtiğini söyleyen Hukukçu Burhan Arta, hükümetin mevcut yasaları uygulaması halinde birçok sıkıntının sona ereceğini belirtti.

-Binlerce Kürdün katledildiği ve Zilan katliamı olarak tarihe geçen katliama ismini veren Zilan Deresi'nde tüm itirazlara rağmen HES çalışmaları rağmen sürüyor.

-Amedliler, her geçen gün artan işsizlik ve yoksulluğa ilişkin, "Bizi şükür etmeye alıştırmışlar ama kendileri sokağın halini görmüyorlar. Çünkü onların her şeyleri var" dediler.

-İran devletinin Vilayeti Feqih kurumunu şu anki dini lideri Ali Hamaney’in yönettiği Sıpayı Pasdaran ordusu, ülkenin en karanlık yönetim gücü haline geldi. İdeolojik, örgütsel, mezhepsel bir yapılanma olarak kurulan Sıpayı Pasdaran ordusunu Mahabat’ın Kumkale köyü sakini Xwedida Derwişzade değerlendirdi.