GÜNDEM 26 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İHD Eşbaşkanı Hüseyin Küçükbalaban, devleti ve hükümeti mevcut politikadan vazgeçmeye, toplumsal barışa hizmet edecek politikalara dönmeye davet etti.

- Bir grup genç, PKK’nin çağrısına uyarak gerillaya katıldıklarını duyurdu. Kürt gençlerine, “ihanetçi çizgiye ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı halkımızın kimlik ve varlık savaşı için gerilla saflarına katılın" çağrısı yaptı.

- Türk devletinin katlettiği gazetecilerin hesabını soracaklarını vurgulayan Başûrê Kurdistanlı kadın gazeteciler, işgalcilerin kadının gücünden korktuklarını belirtti. 

-Jiyan Hisên, Rojava Devrimi’nin kadınların öncülüğünde başladığını ancak devrim ortamında kadına yönelik şiddetin son bulmadığını belirterek, Kongra Star’ın bilinçlendirme çalışmalarını detaylandırdı.

- Yoldaşlık bağları güçlüydü Gulistan’ın, en kutsal emanetleriyse yoldaşlarının ona gönderdiği notlar, mektuplar, küçük hatıralardı. Her birini özenle saklardı. Kim zorlansa, hasta düşse yanına koşar, elinden ne gelirse yapardı.

- Gazi Üniversitesi’ni yarıda bırakmak zorunda kalan Emine Demir, özgür basın faaliyetlerinden dolayı 137 yıl hapis cezası alınca yüzünü Kurdistan dağlarına verir.

- Mayısta Yaşam Kooperatifi, 2000'li yıllardan bu yana yoksul ve göçmen nüfusun yaşadığı bölgelerde yüzlerce öğrenciye eğitim imkânı sağlarken göçmenlerle dayanışma faaliyetlerini de sürdürüyor.