Narin Güran soruşturması: 8 kişi tutuklandı

Amed’in Rezan ilçesinde katledilen 8 yaşındaki kız çocuğu Narin Güran soruşturmasında aralarında anne Yüksel Güran ile ağabey Enes Güran’ın da olduğu 8 kişi daha tutuklandı.

Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çûlî (Tavşantepe) kırsal mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesi, resmi açıklamalara göre 19 gün sonra 8 Eylül günü bulundu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. 

Nevzat Bahtiyar, Narin’i Salim Güran’ın isteği üzerine dereye bıraktığını itiraf etti ve tutuklandı. 

Köy imamı jandarma ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Geriye kalan 22 kişi, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadesi 12 saat sürdü. 

Narin’in babası Arif Güran, kuzenleri Oğulcan, Osman, Devran Güran, yengesi Melek Güran, amcaları Barış, Memduh ve Halil İbrahim Güran, halası Azize Kaya, Salim Güran’ın işçisi Ömer Yıldız serbest bırakıldı. 

Narin’in annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran “kasten öldürme suçuna iştirak etmek”; 

Kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran’ın işçileri Mehmet Salim Atasoy, Ramazan Atasoy (15), halasının eşi Mehmet Şevik Kaya  “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek”;

Güran’ın amcası Fuat Güran, “Suç delillerini yok etmek”  suçlamasıyla tutuklanmak üzere;  

Narin’in kuzeni Melike Güran “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek”, Kurtuluş Güran ile Ömer Faruk Güran ise, “Suç delillerini yok etme” iddiasıyla adli kontrol tedbiriyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Hakimlik, Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, kuzenleri Muhammet Kaya ile Birsen Güran, amcası Fuat Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran’ın işçileri Mehmet Salim Atasoy ve halasının eşi Mehmet Şevik Kaya hakkında tutuklama kararı verdi. 

Amcaları Kurtuluş ile Ömer Faruk Güran ve kuzeni Melike Güran, savcılığın talep ettiği gibi adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Ramazan Atasoy ise adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bırakıldı.