GÜNDEM 3 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, KDP'nin mevcut politikasının "çok tehlikeli" olduğunu belirterek, "Kürtlere çok büyük zarar veriyor" dedi. Büyük bir tehlikenin olduğunu kaydeden Hozat, " bir plan KDP’yi de bitirir" dedi.

KJK, Güney Kürdistan’da idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'e ilişkin kararının geri çekilmesini istedi. KJK, "Sayın Neçirvan Barzani bu kararı imzalamamalı" dedi.

MLKP/Komünist Kadın Örgütü’nden Hêvî Sarya, Saray rejiminin saldırganlığının ancak ve ancak militan bir halk direnişi ve silahlı eylem rotasıyla yıkılabileceğini vurguladı.

Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı), korona virüsünün hızla yayıldığı Kuzey Doğu Suriye’de acil ihtiyaç duyulan 100 adet solunum cihazı için yardım kampanyası başlattı.

Avukat Berrak Çağlar, gözaltına alınan avukat Seda Şaraldı'nın müvekkillerine ait bilgilerin yer aldığı UYAP elektronik imzalı flaş diskine dahi “örgüt dokümanı” diye el konulduğuna dikkat çekti.

Türk ordusunun eski mensuplarından Yannis Vasilis Yaylalı, AKP-MHP iktidarı dönemindeki savaş suçlarının, 90’lı yılları 10 kat aştığını ve artık gizlenmesine bile gerek duyulmadığını söyledi.

ABD’de bugün yapılacak başkanlık seçimlerinde Joe Biden’in daha şanslı olduğu görülürken, Donald Trump’ın 2016’daki gibi sürpriz bir şekilde seçilme şansı az da olsa var.

Fransız ordusunun Mali'de "üç sınır" adı verilen alanda El Kaide bağlantılı 50'yi aşkın cihatçıyı öldürdüğü bildirildi.

Almanya’nın girişimiyle Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) oluşturan Roma Statüsüne taraf 72 devlet, BM’de yaptığı ortak açıklama ile ABD’nin iki UCM üyesine yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi.