GÜNDEM 4 KASIM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

Devletin yıkıcı ekonomi politikaları krizi giderek derinleştiriyor. Amed esnafı, kira ve faturalarını dahi ödeyemez hale geldi.

Suudi Arabistan Gazeteciler Derneği-Cemiyeti Genel Başkanı Naser El Xerbi, Suudi Arabistan’ın kendisine karşı sert bir duvar olarak durduğunu bilen Erdoğan’ın amacına ulaşamayacağını söyledi.

İstanbul Kürt Enstitüsü’nün açtığı sonbahar dönemi Kürtçe derslere yoğun ilgi gösterildi. Şimdilik 600 kişilik kapasite belirleyen Enstitü, önümüzdeki günlerde artırmayı planlıyor.

Aryen Sanat Atölyesi, kısıtlı imkan ve zorluklara rağmen genel kurslardan 2-5 yaş arası çocuklar için atölyelere kadar Vanlılara hizmet vermeyi sürdürüyor.

Merkezi Cenevre’de bulunan Kalkınma ve Uluslararası Yüksek Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan Small Arms Survey adlı araştırma projesine göre, dünya genelinde en az 1 milyar ateşli silah kullanımda. En az yüzde 85’i  sivillerin elinde. 

Fransa’da iki yıl önce Cumhurbaşkanı Macron’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dün de emekli bir hasta bakıcının gözaltına alındığı duyuruldu. 

Libyalı rakip tarafların askeri heyetleri, kısa bir süre önce imzalanan ateşkesin uygulanmasına ilişkin bir yol haritası üzerinde anlaştı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yayınlanan verilere göre, birlik ülkelerinde kadınlar erkeklere göre halen en az altıda bir oranında daha az kazanırken, özellikle çalışan anneler bu eşitsizliğin en büyük mağduru konumundalar.