HBDH bileşenleri: Bu mevzi korunacak

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) 5’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla hareketin bileşenleri, bu mevzinin korunacağını ve altıncı yıla zafer iradesiyle girdiklerini belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) 5’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla hareketin bileşenleri, bu mevzinin korunacağını ve altıncı yıla zafer iradesiyle girdiklerini belirtti.

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi ve TKEP/L Temsilcisi Yaşar Güner, KBDH Konsey Üyesi MLKP’li Hevi Sarya ve DKP/B’li Ekrem Demirci HBDH’nin 5’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

TKEP/L’DEN GÜNER: YENİLGİYİ MUTLAKA TADACAKLAR

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi ve TKEP/L Temsilcisi Yaşar Güner, “HBDH, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da devrimin en can alıcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere doğdu. Devrim cephesini bir araya getirme ve tek elden yönetme ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan Halkların Birleşik Devrim Hareketi coğrafyalarımızda devrimin yolunu örmeye devam ediyor” dedi.

Güner, Türkiye’deki rejimin yaşadığı siyasal ve ekonomik krizlere dikkat çekerek, “Yenilmeye mahkum olanlar yenilgiyi mutlaka tadacaktır” vurgusunda bulundu.

“Düşmana her vurduğumuz darbe ile mücadele yolunu örüyor, zaferi örgütlüyoruz” diyen Güner, “HBDH 6. mücadele yılına ayaklanmayı zafere ulaştıracak irade ile giriyor. Milislerimiz, gerillalarımız, birleşik güçlerimizle, iktidara yürüyecek zafer yoluna hazırlanıyoruz. Emekçilerin düşlerini gerçeğe dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

MLKP’Lİ SARYA: BU MEVZİ SONUNA KADAR KORUNACAK

KBDH Konsey Üyesi MLKP’li Hevi Sarya, HDBH’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “HBDH mayasını Kızıldere’den almıştır (…) Birleşik mücadele kültürü geleneğinden gelmektedir. Türkiye ve Kürdistan devrimi için önemli bir birleşik devrimci mevzidir” dedi.

Sarya, “Bu mevzi sonuna kadar korunacaktır. Bu mevzi düşmandan hesap sorma ve yeni zaferler yaratma mevzisidir” diye ekledi.

Yaptıklarının Türkiye ve Kürdistan devriminin başarısı açısından “mütevazi katkılar” olduğunu belirten Sarya, “Yapmadıklarımız devrimci özeleştirimizin konusudur. HBDH olarak altıncı savaşım yılımıza girerken, yapmadıklarımızı, yapamadıklarımızı, devrimci-pratik bir özeleştiri konusu olarak görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Bugün faşizm ve sömürgeciliğin tırmandığı ve halkların büyük acılar yaşadığını kaydeden Sarya, HBDH mevzisinin korunması ve daha güçlü bir saldırı ve eylemlerin gerçekleştirilmesi üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceğini vurguladı. Sarya, “Bugüne kadarki pratiğimiz aynı zamanda bunun güvencesidir” dedi ve şöyle noktaladı: “Türkiye ve Kürdistan devrimi mutlaka zafere kavuşacaktır.”

DKP/B’Lİ DEMİRCİ: FAŞİZM KAYBEDECEK

DKP/B’li Ekrem Demirci, HBDH’nin Türkiye ve Kürdistan’ın bütün anti-faşistlerini ve güçlerini birleştirme hedefiyle yola çıktığına dikkat çekerken, faşistler ve kadın katillerinin HBDH’nin hedefi olduğunu kaydetti.

Demirci, mevcut süreçte “Devrimci güçler kendi güçlerini toparlayabilir, görünür hale gelebilir ve pratikte faşizm karşısında varlık gösterebilirse, bu birikmiş açların öfkesine doğru dönerse, faşizm kaybedecek, biz kazanacağız” dedi.

Demirci, “Güçlerimizi birleştirdiğimizde, hiç kimse önümüzde duramaz” diye belirtti.