Gürkan: İktidar İzmir'de yardım taleplerini reddediyor

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, deprem sahasında inceleme yaptı. Gürkan, "İktidar çözüm ve yardım taleplerini reddediyor" dedi.

İzmir açıklarında meydana gelen depremin ardından yerel yönetimler, meslek örgütleri, sendikalar ve çadırda kalan depremzedelerle görüşen Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Eğitim Der (Eğit-Der) Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla izlenimlerini aktardı.

'İKTİDAR BİRİKİM VE DENEYİMİ OLAN KURUMLARI REDDEDİYOR'

Gürkan, AKP-MHP iktidarının salgın döneminde olduğu gibi deprem sürecinde de TMMOB, Tabip Odası, barolar, sendika şubeleri gibi mesleki birikim ve deneyimlere sahip kurumların yardım etme taleplerini reddettiğini aktardı.

Depreminin yarattığı sorunların çözümü için belediyeler, meslek örgütleri, sendikalar ve merkezi iktidara bağlı yerel bürokratik kurumların koordineli şekilde çalışmasının önemine değinen Gürkan, bunun iktidarın sorumluğunda olduğunu kaydetti.

Çadır kentlerde hijyene ayrıca özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Gürkan, “Banyo, çamaşırhane gibi özel donanımlı tedbirlerin alınması gerekmekte. Resmi rakamlara göre 200’ün üzerinde ağır hasarlı bina var. Sanıyoruz ki 15-20 bine yakın yurttaş barınma sorunuyla karşı karşıya. Güvenli, sağlıklı bir şekilde yurttaşların barınacağı tedbirlerin alınması önemine vurgu yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konunun uzmanlarının uyarılarına rağmen rantçı kent politikalarının sürdüğünü söyleyen Gürkan, bunun geçmişten bugüne iktidarların tercih ettiği politik bir tutum olduğunu belirtti.