Hakkari’de dört çobana asker işkencesi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çobanlar Nasır Taş, Ramazan Aktaş ile birlikte İsmail Arap ve Muhsin Çavşi isimli çobanların askerler tarafından işkence edildiği ortaya çıktı.

Şemdinli’nin Yufkalı (Nêrduşe) köyüne bağlı Binahare mezrasında yaşayan çobanlar Nasır Taş ve Ramazan Aktaş’ın işkenceye maruz kaldığı bildirilmişti. Taş ve Aktaş ile birlikte iki çobana daha işkence yapıldığı ortaya çıktı. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre işkenceye uğrayan diğer iki kişi, Doğu Kürdistan’ın Urmiye nüfusuna kayıtlı olan ve Şemdinli'de çobanlık yapan İsmail Arap ve Muhsin Çavşi.

Türkiye vatandaşı olmadıkları için işkence gördüklerini sakladıklarını söyleyen Arap ve Çavşi'nin vücutlarında halen darp izi duruyor.

Hakkari, Van ve Diyarbakır baro başkanları da işkenceye maruz kalanları ziyaret ederek, konuya ilişkin rapor hazırlayacaklarını açıkladı.

Ziyaretin ardından avukatlar, ilçe merkezine geçerek Cumhuriyet Caddesi önünde basın açıklaması yaptı. Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya, söz konusu askerlerle ilgili soruşturma başlatılmasına rağmen dosyanın hala savcılığa intikal etmediğini belirtti. Kaya, işkence yapan askerlerin de köylüler tarafından teşhis edildiğini hatırlattı.