HBDH Milisleri Tarsus’ta bir faşiste ait TIR’ı yaktı

HBDH milisleri Tarsus-Pozantı yolunda faşist Bahattin Şahin isimli şahsa ait TIR’ı yaktığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri Tarsus-Pozantı yolunda faşist Bahattin Şahin’e ait bir TIR’ı park ettiği esnada özel düzenek yerleştirerek yaktığını kaydetti.

“Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” hamlesi kapsamında düzenlenen eyleme ilişkin şunlar belirtildi: “Devrimci seferberlik hamlemiz kapsamında iktidara sırtını yaslayıp faşist örgütlenmelere hizmet eden şahıs, kurum, şirket vb. fark etmeksizin eylemlerimizin hedefi olacaktır. Faşist Bahattin Şahin gibi bu örgütlenmeler içerisinde yer alan kişiler milis güçlerimizin eyleminden kaçamayacaktır.

Bu eylemimiz haftalardır süren faşist saldırılara bir misilleme eylemi olarak yapılmıştır. Biz bir arabanın üstüne benzin döküp çakmak koymayacağız, doğrudan faşizme hizmet eden ne varsa yakıp, küle dönüştüreceğiz. Tüm faşist örgütlenmeler bu saldırılarının hesabını verecektir.

5 Mart 2018 tarihinde Efrîn’de işgalci, sömürgeci faşizme karşı birer direniş meşalesi olan Bayram Ali Akdeniz ve Taylan Demircioğlu bu eylemimize ilham olmuştur, onları bu eylemimizle saygı ile anıyor, mücadele kararlılıklarına sahip çıktığımızı belirtiyoruz.”