HDP: AKP, başarısızlığını gizlemek için HDP'ye saldırıyor

HDP, bugünkü gözaltı-tutuklamalara sert tepki göstererek, bunun sonuç vermeyeceğini belirtti. Başaran, "AKP-MHP ittifakı, başarısızlığını HDP’ye saldırarak gizlemeye çalışıyor" dedi.

 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Başaran, bugün İzmir, Mardin ve Şırnak’ta, aralarında belediye meclis üyeleri, ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri ile gençlik meclisi üyelerinin de olduğu 21 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekti.

'HDP GÖZALTI-TUTUKLAMA İLE SİNMEZ'

"Sürdürülen bu gözaltı operasyonlarını en sert biçimde kınıyoruz. Demokratik siyaset yürüten tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, siyasi ahlaka aykırı bu gözaltı silsilesi sonlandırılmalıdır" diyen Başaran, şunları kaydetti:
"Günaşırı gerçekleştirilen ve hukuki dayanaktan tamamen yoksun olan bu siyasi operasyonlar, insan hak ve özgürlüklerine tehlikeli ölçüde zarar vermektedir. Korku iklimini güçlendirmeyi amaçlayan bu saldırıların, mevcut iktidara herhangi bir fayda sağlamadığı çok açıktır. 
Böylesi faydasız, hukuksuz ve yasadışı 'gözaltı ve tutuklamalar ile yıldırmaya çalışma' yönteminin HDP'liler üzerinde olmadığı uzun yıllardır kanıtlanmıştır. 
2015’ten bugüne kadar aralarında HDP’li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri, üyeleri ve destekçileri olmak üzere en az 12 bin kişi gözaltına alınmıştır. Şu anda 6 binden fazla tutuklu vardır. 
Eğer gözaltılar HDP’den kurtulmak için etkin bir yöntem olsaydı, halk son dört seçimde HDP’nin arkasında böyle güçlü durmaz, partisine ve iradesine sahip çıkmazdı."

'BAŞARISIZLIĞINI GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR'

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, açıklamasının sonunda şu mesajları verdi:
"Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen AKP-MHP ittifakı, başarısızlığını HDP’ye saldırarak gizlemeye çalışmaktan vazgeçmelidir. 
Yerel yönetimlerimize, il ve ilçe örgütlerimize yönlendirilen bu gözaltı ve tutuklama furyası derhal sonlandırılmalı, gözaltındaki arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır."