HDP Ankara milletvekili adayları halkla buluştu

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ve Ankara milletvekili adayları yüzlerce araçlık konvoyla Batıkent ve Tuzluçayır’da halkla buluştu.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ile Veli Saçılık, Filiz Kerestecioğlu, Nuray Türkmen, Nazım Karakurt’un da bulunduğu HDP Ankara milletvekili adayları, Batıkent Meydanı ve Tuzluçayır Meydanı’nda halk buluşmaları gerçekleştirdi. HDP seçim otobüsü arkasında yüzlerce araçlık konvoyla Batıkent sokaklarında dolaşan HDP’liler, halka sandığa gitme, demokrasiden yana oy kullanma çağrısı yaptı. Yol boyunca HDP konvoyuna zafer işareti ve korna sesleriyle yurttaşlar destek verdi.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, adaylarla birlikte HDP seçim otobüsüne çıkarak meydandaki halkı selamladı. Temelli, HDP Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirterek, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) içtihatlarını yetire getirmesi çağrısı yaptı.

“Sabahın bir sahibi var” diyen Temelli, halkın 25 Haziran sabahına sahip çıkağını söyledi. Temelli, sandık görevlisi ve müşahit olmak için son 2 gün kaldığını hatırlatarak, “Herkesi sandığa sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Temelli, saldırı ve baskılara dikkat çekerek, “Dönen dönsün yolundan biz dönmeyiz” demesinin ardından HDP seçim otobüsüyle, şarkılar eşliğinde Tuzluçayır’a hareket etti.