HDP Eskişehir adayları: Gargamellerin iktidarından kurtulmalıyız

HDP Eskişehir adaylarından Uluçelebi, Özerdoğan ve Abay HDP’nin Türkiye’nin tek umudu olduğunu belirterek, halkı Demirtaş ve HDP için oy kullanmaya davet ettiler.

HDP Eskişehir adaylarından Nurten Özer Uluçelebi, Hüseyin Özerdoğan ve İlkay Abay 24 Haziran seçimlerine ilişkin ANF’ye konuştular.

HDP Eskişehir ikinci sıra adayı Nurten Özer Uluçelebi, adaletsiz bir seçim olduğuna değinerek Eskişehir’de daha önceki gibi büyük oranda sokağa inemediklerini bunun sebebinin de halkta görünmez bir korkunun hâkim olmasından kaynaklandığını belirtti. Uluçelebi, bunlara rağmen HDP’nin demokrasiden yana bir parti olduğu için hangi şartlarda olursa olsun Türkiye’nin tek umudu olduğunu ifade etti: “HDP’den başka çaremiz yok, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş’ı cezaevinden çıkarıp 25 Haziran’da büyük bir halk buluşması yapmaktır amacımız. Eskişehir halkından Cumhurbaşkanı adayımız yurttaş ve yoldaş Demirtaş için bir ve HDP için bir oy kullanmaya davet ediyorum. Baraj altında kalırsak Gargamellerinin iktidarından kurtulamayız.”

HDP, ÇİFTÇİNİN SORUNUNU ONUNLA BİRLİKTE ÇÖZECEK

Eskişehir 5. Sıra milletvekili adayı olan Hüseyin Özerdoğan ise bir çiftçi. Tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Özerdoğan bir çiftçi olarak öncelikle kendi sorunlarını anlattı. Çiftçinin en büyük sorunun mazot ve gübreleme olduğunu ifade eden Özerdoğan “Her şey dışarıdan ithal geliyor. Nohuttan buğdaya her şey. Peki, biz de çiftçiyiz her şeyi dışarıdan alırsan ne üreteceğiz? Bu konuda hükümetin yanlış politikalar yaptığını düşünüyoruz. Bir de ithal tohum sorunu var. Örneğin ithal Ayçiçek tohumunu 650’liraya alıyorsak biz bunun 10 kilosunu çok daha az fiyata satıyoruz.” HDP’nin bu sorunlara yerelleri güçlendirerek ve halkla birlikte çözüm getireceğini dile getiren Hüseyin Özerdoğan çiftçilerle birlikte komisyonlar kurulup sorunların ortak çözüleceğine dikkat çekti.

“BİZ ZATEN KAZANDIK”

Eskişehir 4. Sıra adayı İlkay Abay da adil bir seçim olmadığını ve Eskişehir’de de diğer illerden farklı bir hava olmadığını vurguluyor. Ama bunun böyle süremeyeceğini ifade eden Abay “Biz zaten kazandık, 7 Haziran’da onu başkan yaptırmadık yine yaptırmayacağız.” AKP dönemi boyunca doğa, kadın katliamının var olduğunu söyleye Abay “Doğayı, çocuğu, toprağı talan etmiş bir yönetimden bahsediyoruz. Gitmek zorundalar. Zaten biz yapamasak da kendini silkeleyecek ve bir şekilde kazanamayacaklar doğanın kanunu bu. Başaracağız” dedi.