HDP’li adaylar, Amed’de yoğun bir tempo ile seçim çalışmasında

Amed’in dört bir yanında seçim çalışması yürüten HDP’li adaylar, sandıkların taşınmasına karşı halkı bilgilendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Amed’de yürüttüğü çalışmalarını ziyaretler ve seçim bürosu açılışları ile sürdürüyor. HDP’nin Amed’de yürüttüğü çalışmaların temel gündemi, sandıkların birleştirilmesi ve buna karşı yapılması gerekenler oldu. HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, merkez Bağlar ilçesi Cento Caddesi’nde esnaf ziyaretleri ile güne başlayarak, halkın sorunlarını dinledi.

Ziyaretler sırasında konuşan Taşçıer, seçmenlerin 24 Haziran’da farklı bir hisle sandıklara gideceğini ifade ederek, “Diyarbakırlılar, miadını dolduran AKP’yi tabela partisi yapmak için sandıklara gidecek. Partimize dönük baskılara rağmen seçime güçlü bir şekilde gidiyoruz. Bunun tek nedeni halkların güçlü iradesidir” dedi.

Yasak ve yıkımın en ağır yaşandığı ve yaşananların mağduru olan HDP’li aday Remziye Tosun, ev ev ziyaretlerde bulundu. Kadınlar tarafından coşkuyla karşılanan Tosun, vaatlerini anlattı. Daha sonra esnaf ziyareti ile çalışmalarını sürdüren Tosun, partisinin seçim bürosunda halk ile bir araya geldi.

Adaylardan Semra Güzel ve Saliha Aydeniz ise Ergani’de çalışmalarını yürüttü. İlk olarak Ergani Devlet Hastanesi ve eczane ziyaretlerini ziyaret eden ikili, hastaların yaşadığı sorunları dinledi. Adaylar, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

HDP’li aday Musa Farisioğulları da Kulp’ta kimi ziyaretler ve temaslarda bulundu. Burada halkla sohbet eden Farisoğulları, “Kent insanın bir nedeni varsa, köy insanının HDP’ye oy vermek için on nedeni var” dedi. Çınar’da ziyaretlerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, kadınlardan seçim çalışmalarına katılmasını istedi.

Aday Selçuk Mızraklı, partililerle birlikte Silvan’da ziyaretler gerçekleştirdi. Günlerdir köy ziyaretlerinde bulunan Mızraklı, “Biz adaylar Diyarbakır’da uğramadık tek bir köy bırakmayacağız” diyerek kentin tamamında halkın sorunlarını dinleyeceklerini söyledi. Bismil’de ise HDP’li aday Mehmet Temizyüz çalışmalarda bulundu. Seçim bürosunda halkla bir araya gelen Temizyüz, daha sonra Oto Sanayi Bölgesi’nde sanayi emekçilerini ziyaret etti.

HDP’li vekil İmam Taşçıer, partililerle birlikte Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde Seçim Bürosu açılışına katıldı. Daha sonra halkla iftar yemeğinde bir araya gelen Taşçıer, esnaf ziyareti ile partisinin seçim bildirilerini dağıttı.

HDP’nin genç adaylarından Abdurrahim Durmuş, gün boyu Kayapınar ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Durmuş, daha sonra Barış Anneleri ve 5 Haziran’da HDP’nin “Büyük insanlık” mitingine dönük bombalı saldırıda yaralanan yurttaşlar ile birlikte Gaziler semtinde bulunan Musa Anter Caddesi üzerinde Seçim Bürosu açılışı gerçekleştirdi. Burada halaylarla karşılanan Durmuş ve Barış Anneleri coşkuya dahil oldu.

Gençlerin yoğun katıldığı açılışta konuşan Durmuş, gençlerin coşkusunun 24 Haziran’a taşıyacaklarını ifade eden Durmuş, “Gençlerin bu heyecanı ve coşkusu deprem etkisi yaratıyor. Gençler gümbür gümbür 24 Haziran’a gidiyor. Buradaki coşkunun güvenliğe ihtiyacı yok” diye konuştu. Sandıkların taşınması ve birleştirilmesine dikkat çekerek, “Sandıkları taşıyarak halkı oy vermekten vazgeçirmeye çalışıyorlar. Halka güvenlik getireceklerini iddia ediyorlar. Hem bu halkı öldüreceksin hem güvenliğini sağlayacaksın. Hadi oradan, bu halkın sizin yalanlarınıza karnı tok artık. Bu halkın yaşam olduğunu öğrenemediler. 24 Haziran’da bu halk sandıkları patlatacak. 25 Haziran’da yeni bir güne uyanacağız” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan barış annesi, “Kurt ve tilki bir oldu, ancak aslanların karşısında adım atamıyorlar. Bu kez 7 Haziran gibi meclise göndereceğiz. Onları bu kez başımızdan def edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Barış Anneleri, Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış, gençlerin uzun süre seslendirdikleri türküler eşliğinde oluşan halay çemberleriyle sona erdi.