HDP’li genç adaylar Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti

HDP genç milletvekili adayları, Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Genç adaylar, “acılarımızdan güç toplamaya geldik” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Gezi Parkı Direnişi sırasında 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede Okmeydanı'nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette HDP'nin genç milletvekili adayları Ozan Özgenler, Rıdvan Öztürk ve Emre Sarıgül de bulundu.

SAMİ ELVAN: BU ÜLKE ONLARA KALMAYACAK

Mücadelelerini asla bırakmamaları gerektiğini dile getiren Belkin Elvan’ın babası Sami Elvan, seçimlerin Türkiye adına güzel olmasını diledi. “Umarız hırsızlık olmaz. Hırsızlık olmazsa zaten çok rahat kazanacağımızı biliyoruz” diyen baba Elvan, şöyle devam etti: “Bugün hırsızlıklar var ama yarın olmayacak. Bu ülke onlara kalmayacak. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkeyi üç, beş hırsıza bırakmayacağız. Bunların hesabını hep birlikte soracağız. Siz gençlerin seçilip seçilmeyeceği de önemli değil. Önemli olan mücadele etmektir. Bugün benim çocuğum yaşasaydı belki oda bugün milletvekili adayı olarak burada dururdu. Bu ülkede barış, kardeşlik isteyenleri bıçakladılar, öldürdüler.”

GÜLSÜM ELVAN: KAZANAN BİZ OLACAĞIZ

Anne Gülsüm Elvan ise, Berkin’in mücadelesini asla bırakmadıklarını belirterek, “O katil bir ömür boyu içeride olsa da benim yüreğime su serpmiyor, acımı hafifletmiyor. Ama mücadelemizin amacı kaybedilen bütün çocukların davasının önünü açmaktır. Onun için bir yerden başlamak lazım. Belki biz adalet dediğimiz için sokağa çıktığımız için dövülürüz, içeride alınabiliriz ama eninde sonunda kazanan biz olacağız” dedi ifadelerini kullandı.

EMRE SARIGÜL: GÜÇ TOPLAMAK İÇİN GELDİK

HDP milletvekili adayı Emre Sarıgül ise, HDP’nin toplumsal muhalefetin içinde çıkan bir parti olduğunu belirterek, “Biz buraya oy istemek için gelmedik. Acılarımızın ortaklığından güç toplamak için geldik. Annemizin babamızın gözlerinin içine bakarak güç almak istedik. Ankara’da, Suruç’ta ve daha birçok yerde çocuklarımızı kaybettik. Bizi bir araya getiren de acılarımızın ortaklığıdır” diye belirti.