HDP’liler Kulp’ta silahlı kişilerin saldırısına uğradı

Görevleri gasp edilen Kulp Belediye eşbaşkanlarına dayanışma ziyaretinde bulunan HDP’li bir grup yönetici silahlı kişilerin coplu sopalı saldırısına uğradı, iki HDP’li yaralandı.

Türk yargısı, Kulp’ta kontralara yönelik HPG tarafından düzenlenen eylem gerekçe göstererek, Kulp Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay’ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi tutuklamıştı.

Bu tutuklama ardından, Ay ve Taş'ın görevleri gasp edilerek yerlerine kayyum atanmıştı.

Kayyum darbesine karşı ilçedeki belediye meclis üyelerine dayanışma ziyaretine giden Halkların Demokratik Partisi yöneticileri saldırıya uğradı.

Ziyarete Ergani, Silvan ve Hazro belediye meclis üyeleri ile 3 ilçenin HDP yöneticileri katıldı.

HDP’liler Belediye önündeki oturma eyleminden sonra dönüş yolunda, 10 kişilik uzun namlulu silahlı bir grubun saldırısı ile karşılaştı. Silahlı saldırganların cop ve sopalarla HDP’lilere saldırdığı bildirildi. Saldırıda araçların camları kırılırken, 2 HDP’li yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin köy korucuları olduğu belirtiliyor. Saldırı ardından HDP’liler askeri noktada da durdurularak Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildi. İki aracın geçişine izin verilirken, biri kontrol noktasında bekletildi.