HDP’nin seçim çalışmaları kitlesel eylem havasında

HDP seçim çalışmaları kapsamında bugün de birçok merkezde kitlesel eylemler yaptı. Büro açılışları ve halk buluşmalarında mücadele ve dayanışma mesajları verildi.

24 Haziran seçimlerine gidilirken saldırı, baskı, gözaltı ve tutuklamalardan sonra şimdi de önüne sandıkların taşınması engeli çıkarılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün de birçok merkezde kitlesel eylemler gerçekleştirdi.

KARS’TA HALK ZİYARELERİ

HDP Kars İl örgütü Kars milletvekili adayı Arzu Moco, Bişar Abdi Alınak ve İl yöneticileri Kars’ın Kurudere Mahallesine bağlı Çerme, Ardos, Verimli, Kocabahçe, Esenyazı, Aslanizi ve Küçükyusuf köylerinde halkla bir araya geldi. Çerme köyünde halkın sıkıntılarını dinleyen adaylar sorunları tek tek not etti.

16 yıldır AKP’nin iktidarda olduğunu ancak köylerinde halen su ve yol olmadığını söyleyen köylüler, "Gelip bizim köylerin haline baksınlar. Su ve yol yaptılar mı bir baksınlar? Yıllardır buralarda yaşıyoruz ama bir gün olsun AKP’nin hizmet verdiğine şahit olmadık. Bizler oylarımızı hak eden insanlara vereceğiz. Köylüler yıllardır gitgide fakirleşti. Zengin daha zengin biz daha fakir olduk. Bu seçimde oylarımızı yoksuldan yana olan, zulmü karşı durana vereceğiz. Bizim tek tercihimiz HDP’dir” dedi. Adaylar ardından diğer köyleri ziyaret etti.

ERZURUM

HDP’nin bu seçimde en az bir milletvekili çıkaracağı kesin gözüyle bakılan Erzurum’da da HDP milletvekili adaylarının çalışmaları aralıksız sürüyor. Kent milletvekili adayları Mehmet Kasım Fırat, Zeliha Dündar, Cemal Kara, Cüneyt Laloğlu ve beraberindeki partililer Karayazı ilçesinde ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği HDP’liler daha sonrasında HDP’nin yüzde 95’in üzerinde oy aldığı Karayazı ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından HDP’liler esnaf ve köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

BİTLİS

HDP Bitlis milletvekili adayları Mahmut Celadet Gaydalı, Zahit Mutlu ve beraberindeki partililerin seçim çalışmaları 10 gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında partililer ilk olarak Adilcevaz ilçesinde halkla bir araya geldi. Yoğun ilgi ile karşılanan adaylar, özellikle esnaflar tarafından oldukça sıcak karşılandı. Esnaf ziyaretlerinin ardından HDP'liler ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Ardından partililer Ovakışla Beldesi ve Ahlat’ta da seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirdi. Ahlat ilçe girişinde davul zurna ile karşılanan adaylar adına konuşan adaylardan Gaydalı, açılışa katılanlara teşekkür etti.

AMED

HDP Amed milletvekili adayı Semra Güzel'in de aralarında bulunduğu onlarca HDP'li, seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir'e bağlı Ekinciler caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. HDP'nin seçim bildirgesi ile cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarını esnafa veren HDP'liler oy istedi. Ziyaret sırasında esnafların "Hep birlikte barajı aşıp, birlikte kazanacağız" sözleriyle, dayanışma içerisinde olacaklarını dile getirdi.

ŞIRNAK

HDP Şırnak İl Örgütü, milletvekili adayları Nuran İmir, Serdar Küni, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş’in katılımıyla, kente bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde konvoy eşliğinde şehir turu düzenleyerek, aday tanıtımı gerçekleştirdi. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in de eşlik ettiği adaylar, İdil’e bağlı Karalar (Araban) Beldesi’nde bir araya geldikten sonra, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile şehir turuna çıktı.

İdil merkez ile başlayan şehir turu Cizre ve Silopi ilçelerinde de devam etti. “HDP halktır halk burada” sloganlarının atıldığı şehir turlarında adaylar halkı selamladı. Esnaf ve işçiler tarafından zafer işaretleri ile karşılanan adaylar, bazı yerlerde durarak yurttaşlar ile birlikte halaya durdu.

Seçim aracından çalınan müziklerin yankılanması ile birlikte evlerinde bulunanların balkonlardan sarkarak, el sallamaları dikkat çekti. Sık sık seçim aracının üzerine ellerindeki cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş posterleri ile çıkan ve konvoya bisikletleri ile öncülük eden çocuklar renkli görüntülere neden oldu.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde de açılan seçim bürosuna her kimlikten ve inançtan insanlar ilgi gösterirken, açılışa HDP Mardin milletvekili adayları Pero Dündar, Tuma Çelik, Gülbin Şahin Dağhan ve Dilaver İnal'ın yanı sıra HDP ve DBP Mardin il eşbaşkanları katıldı. Açılış öncesi heyet Midyat Çarşısı’nı gezerek HDP'nin el bildirilerini dağıttı. Ara ara esnaflarla sohbet eden HDP'nin milletvekili adayları halk tarafından sıcak karşılandı. Heyet daha sonra seçim bürosu açılışı için Cumhuriyet Meydanı’ndaki büronun önünde bir araya geldi.

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Ali Sincar, "Midyat halklar, inançlar ve kültürler mozaiği olan bir ilçemizdir. Asla tekçi bir yapısı olan bir yer değildir. Tıpkı HDP gibi çoğulcu bir yapısı olduğu için Midyat halkları da 24 Haziran günü tüm tekçi anlayışlara dur diyecektir" diye konuştu.

Pero Dündar, HDP’nin çok çeşitliliğin örneğinin Midyat ilçesi olduğunu söyledi. Dündar, “HDP, Midyat’tır. Bu iktidar HDP’den ve bu çeşitli yapısından korkmaktadır. Bu iktidar ölümler üzerinden kendini var etmektedir. Bu yüzdendir ki bu iktidar yıkılmaya mahkumdur. Erdoğan yönetiminin hiçbir engellemesi ve baskı yöntemleri bizleri bu yoldan asla geri döndüremez. Erdoğan bu halka iyi bir şey asla yapmadı” diye konuştu.

Konuşmasını Süryanice yapan Tuma Çelik, “İlk defa bu ülkede Süryanice bir seçim propagandası yapılıyor. Bu imkanı da HDP çatısı altında yapabiliyoruz. Midyat; Êzidînin, Süryaninin, Arabın ve Kürdün ortak yüz yıllarca yaşadığı kadim bir ilçemizdir” dedi. Çelik’in konuşmasının ardından Barış Anneleri alkışlar ve zılgıtlar ile seçim bürosunun açılışını yaptı.