HDP Van’da köy köy, kapı kapı seçim çalışması yürütüyor

Van seçim çalışmaları sürüyor. HDP’liler bugün birçok ilçede düzenlenen halk toplantılarında halkla bir araya gelerek seçimlerin önemine değindi. HDP’liler köylerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve HDP milletvekili adayları Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç ve Mukaddes Karakoç, Tuşba ilçesine bağlı 10 köyde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan yapılan seçimlerin panik seçimi olduğunu belirterek, halkı sandıkları sahip çıkmaya çağırdı. Konuşmalarından ardından vekil adayları halkla birlikte halay çekti.

EDREMİT

Aralarında yerine Kayyum atanan Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin’in de bulunduğu kadınlar Edremit’e bağlı İşxanikom ve Köşk köylerinde halkla bir araya seçimler hakkında bilgi verdi.

ERCİŞ

Erciş ilçe yöneticileri de köylerde halkla bir araya geldi. Burada halkı yarın yapılacak olan aday tanıtımına çağıran HDP ilçe yöneticileri ardından halkla sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

İPEKYOLU

Yerine kayyum atanan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Beritan Tayyan ve DTK temsilcileri de İpekyolu ilçesine bağlı Baklatepe (xıno) köyünde çat kapı ev ziyaretlerinde bulunarak seçim broşürleri dağıttı.