HDP Van’da seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanıyor

HDP Van İl Örgütü, Çatak ve Bahçesaray İlçelerinde seçim bürolarını kitlesel törenlerle açtı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Çatak ve Bahçesaray’da seçim bürolarının açılışı yapılırken, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde de köy gezileri gerçekleştirildi.

Çatak ve Bahçesaray’da yapılan büro açılışlarına HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Milletvekili adayları Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Mukaddes Karakoç katılırken. İlçe girişinde adaylarını kitlesele olarak konvoylarla karşılayan Çatak ve Bahçesaray halka ilk olarak aday adayları tanıtıldı.

Aday adayı tanıtımının ardından buralarda halka hitabe konuşan HDP Van. 5 sıra adayı Tayip Temel, “Bu heyecan ve coşkunuz bize büyük bir mutluluk veriyor. Kaç defa katlettiler, öldürdüler, işkence yaptılar ama sizler buna karşı hep büyüdünüz ve mücadeleyi büyüttünüz. İşte şimdi yeniden bir hamle yapma zamanıdır. Sesinizi yükseltin, itiraz edin. Gün özgürlük ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Tecrit politikalarına karşı, Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu tüm yoldaşlarımız için sandıklarımıza sahip çıkalım. 24 Haziran’da kirli hesapları bir kez daha bozalım. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP’liler halkla birlikte halay çekti. Açılış programları sloganlarla, zılgıtlarla son buldu.

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe de Tuşba ilçesine bağlı köyleri gezdi. Buralarda düzenlenen halk toplantılarına katılan Özgökçe, 24 Haziran seçimlerinin önemine değinerek tüm halkı HDP etrafında kenetlenmeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

BAŞKALE

HDP Van İl Yöneticileri de Başkale'nin Hespistan, Hereke ve Merkava köylerinde halkla bir araya geldi. HDP ve İl ve İlçe Örgütleri, halka seçimler hakkında bilgi verdi.

İPEKYOLU

İpekyolu İlçesinde ise Kevenli seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış nedeniyle büro önüne toplanan kitle halaylar çekerek “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.