HDP'ye engel: Sağda durma, balkona çıkma, mikrofon kullanma!

Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü, HDP'nin büro açılışına propaganda 'yasağı' getirdi! Polis, HDP'lilere "Sağda durmayın, sola geçmeyin, kimse balkonlara çıkmasın, mikrofon kullanmayın" dedi.

Kürdistan'da HDP'nin sahiplenilmesi AKP-MHP'yi harekete geçiriyor. Devletin tüm kurumları, partiyle halkın bağını koparmak için her türlü engel ve 'yasağa' başvuruyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum milletvekili adaylarının Hınıs'ta açmak istediği seçim bürosuna polis propaganda 'yasağı' getirdi. Adaylardan Mehmet Kasım Fırat, seçim bürosunun açılışına polisin engel çıkardığını söyledi. 

'BİZ KAVGADAN KORKMAYIZ'

Fırat, şunları kaydetti: "Emniyet bize, 'sağda durmayın, sola geçmeyin, kimse balkonlara çıkmasın, mikrofon kullanmayın' diyor. Onların tek hedefi gerginlik çıkararak şiddet uygulamaktır. Biz kavgadan korkmuyoruz ama kavganın zararlarını iyi biliyoruz. Biz barış isteyen insanlarız. 'İnadına barış, inadına kardeşlik inadına insan hakları' diyen insanlarız. Biz güçlüyüz, güçlü olmamızı da haklılığımızdan alıyoruz. Onurlu bir siyaset yürütüyoruz ve bu siyasetimizle mutlaka başaracağız."

Kitle, slogan ve alkışlarla seçim bürosunun önüne geçerek, bekleyişe geçti.