Hüda Kaya'nın 'Yargılamanın durdurulması' talebi reddedildi

HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın Kobanê eylemlerine katıldığı gerekçesiyle yargılandığı davada yargılamanın durdurulması talebi reddedilerek, duruşma 8 Temmuz’a ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın Kobanê eylem ve etkinliklerine katıldığı nedeniyle hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın duruşması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Kaya katılmazken, avukatı Serdar Çelebi duruşmada hazır bulundu. Çelebi, Anayasa Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekili seçildiği için tekrar dokunulmazlık kazandığını ve bunundan dolayı yargılamasının devam etmesinin “ihlal” olduğuna karar verdiğini hatırlattı.

Berberoğlu kararın Kaya için de emsal olduğunu ve celse arasında yargılamanın durdurulması yönünde dilekçe sunduklarını bu taleplerini tekrar ettiklerini söyledi.

İddia makamı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve Kaya için yargılamanın durdurulması yönündeki taleplerin reddini istedi. 

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobanê dosyası ile Kaya'nın yargılandığı dosya arasında geçitli suç ilişkisi olduğunu, dosyanın birleştirilmesi yönünde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma dosyasının sonucunun beklenmesine karar verdi. 

Avukatların yargılamanın durdurulması talebi de yine mahkeme tarafından reddedilerek, duruşma 8 Temmuz tarihine ertelendi.