İsviçre’de Kürdistanlılar ayakta

İsviçre’de Kürdistanlılar ayakta

Sabah saatlerinde Bern garında başlayan eylemin ardından Bern Bölgesinde yaşayan Kürdistanlılar akşam saatlerinde Helvetiaplatz meydanında bir araya gelerek buradan Bern merkezi garına kadar yürüyüş düzenledi.

“Kobanê’de katliam var”, “Terörist DAİŞ” pankartları arkasında bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüş boyunca sık sık “Kobanê yalnız değildir” sloganları attı. Şehrin en işlek caddelerinde yürüyüşlerini yapan kitleye İsviçrelilerin alkışlarıyla destek vermesi dikkat çekti.

Yürüyüşün ardından Bern Kadın Meclisi adına açıklama yapan Fatma Leblebici bütün uluslararası güçlerin kendi kirli siyasetlerini Kobanê’de yaratılan savaşla örtmek istediklerini ifade ederek, Kürtlerin tüm bu kirli siyasetleri boşa çıkaracaklarını altını çizdi. Kobanê düştü diye çığlık atanlara seslenen Leblebici, “Kobanê düşmedi düşmeyecek herkes bunu iyi bilsin. Orada bu halkın yiğit çocukları direniyor ve bu halk 21 yüzyılda asla kaybetmeyecek” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından yaklaşık 100 genç Bern garına girerek işgal eylemi başlattı. Açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlar yaklaşık 1 saat eylemlerini sürdüren gençler polisin müdahale etmesiyle birlikte son buldu.

ZÜRİH

Sabahın erken saatlerinden beridir Zürih de ayakta olan yüzlerce Kürdistanlı Türkiye Konsolosluğu önünde bir süre eylem gerçekleştirdi. Konsolosluğun ardından Zürih Garını işgal eden yüzlerce kişi uluslararası trenlerin kalkışlarına engel olarak Kobanê yaşanan durumu alanda bulunan insanlara aktardılar. Bir süre eylemlerini burada devam ettiren Kürdistanlılar ardından Zürih havaalanını işgal ederek uçakların kalkışlarına engel olarak açıklama yaptı.

BASEL

Akşam saatlerinde Ciwanen Azad Basel gençliği önünde bir araya gelen yüzlerce genç Basel merkezi garında işgal eylemi başlattı. Gençlerin başlattıkları eylem devam ediyor.