KCDK-E’den Festival için çağrı

KCDK-E, Avrupa’daki bütün Kürdistanlıları 21 Eylül günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne davet etti.

ULUSLARARASI KÜRT KÜLTÜR FESTİVALİ

Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin ulusal ve kültürel bir şölen olarak sömürgeciliğe karşı ulusal bir duruş ortaya koyarak herkese mesaj olacağını vurgulayan KCDK-E, tüm Kürdistanlıları ulusal kıyafetleri ve renkleriyle Frankfurt’a çağırdı. 

32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali, 21 Eylül günü Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenleniyor. Başta Almanya olmak üzere Kuzey Fransa, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika’daki Kürdistanlılar ve dostlarının yoğun katılımı bekleniyor. Soykırım saldırılarının arttığı tarihi bir süreçte düzenlenecek festival ile ilgili KCDK-E de yazılı bir açıklama yaptı. 

HALAYLARIN BİLE YASAKLANDIĞI BİR DÖNEMDE

Kürdistan’da uygulanan fiziki, kültürel ve tarihi soykırıma büyük bedeller ödeyen Kürt halkının, ulusal değerlerini ve kültürünü korumakla yetinmeyerek özgürlük özlemlerini gerçekleştirmek için büyük bir mücadele verdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Halaylarımızın yasaklandığı, Kürtçe konuşmaya ve şarkı söylemeye tahammülün olmadığı bir süreçte Kürt halkı, faşist, ırkçı ve tekçi zihniyete karşı kültürünü ve tarihini korumakta ve dünden daha çok sahiplenmektedir.”

HER YERİ MÜCADELE ALANINA ÇEVİRİYOR

Soykırım kıskacına sıkıştırılmış Kürt halkının, yeniden dirilişinin öncüsü olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan sayesinde tarihsel miraslarına, toprağına ve kültürüne sahip çıktığı, özgür yaşam için kenetlendiği vurgulanan açıklamada, “Bu ulusal duruş karşısında şaşkına dönen, katliam, ırkçılık ve her tür yöntemle sivil halkı hedef alan soykırımcı Türk devletine karşı Önder Apo’nun paradigması etrafında birleşen Kürt halkı ve dostları, her yeri mücadele alanına çevirmeye devam etmektedir” denildi. 

HEM ULUSAL HEM DE SİYASİ REFLEKS

32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne Avrupa’nın tüm ülkeleri ve şehirlerinden gelecek Kürdistanlılar ve dostlarının, hem siyasal hem de ulusal reflekslerini ortaya koyacağı; Kürt Halk Önderi’nin fiziksel özgürlüğü talebini haykıracağı kaydedilen açıklamada, şunlar paylaşıldı: “Zengin kültür ve sanat programı, dört parça Kürdistan’dan konuşmacıların olacağı Festival, ulusal ve kültürel bir şölen olarak sömürgeciliğe karşı ulusal bir duruş ortaya koyarak herkese mesaj olacaktır. Kürt halkı sömürgecilere, destekçisi uluslararası güçlere ve ihanete karşı ulusal birlik ve direniş mesajlarıyla irade beyanında bulunacak.

TÜM TEKNİK HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Festival alanında birçok yazarın açacağı sergiler, Kürt kıyafetleri, sanatsal çalışmalar, ayrıca çocukların vakit geçirebileceği çadırlar ve etkinlikler ayrı bir renk katacaktır. Tüm teknik hazırlıkları tamamlanan Festival’e katılım talebi büyüktür. Avrupa’nın birçok merkezinde bütün şehirlerde otobüsler tutulmuştur. Halkımızı bulunduğu yerlerde önceden belirlenen hareket noktalarında zamanında hazır olmaya çağırıyoruz. Herkes en yakındaki Kürt Toplum Merkezleri’nden otobüs kalkış saatlerini öğrenebilir. Festival’in sağlıklı, güvenlikli, verimli geçmesi, hedefe ve amaca ulaşması için herkesin sorumluluk göstereceğinden eminiz.

ULUSAL KIYAFETLERİMİZLE KATILALIM

KCDK-E olarak, tüm halkımızı ulusal kıyafetleri ve renkleriyle; tüm devrimci, demokrat, barış savunucularını direniş ruhuyla Festival’e katılmaya çağırıyoruz.”