KDP’den yeni provokasyon girişimi

KDP’nin “PKK’lilerin Kuran yakacağı” şeklinde provokasyon yaratarak, konu ile ilgili Soran sınırındaki kontrol noktalarına resmi bir yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Soran Kontrol Noktaları Asayiş Merkezi’nden Soran sınırındaki kontrol noktalarına gönderilen resmi bir yazıda, KDP’nin Kur’an-ı Kerim’i yakarak ‘PKK Kur’an yaktı’ başlığıyla bir provokasyon yaratmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Rojnews haber ajansının ulaştığı söz konusu belgede, “PKK’li hainler Gelhat ve Cudi adında iki sorumlusu yoluyla özellikle mülteci kamplarında olmak üzere Duhok sınırlarında Kürdistan Bölgesi güvenliğini bozmak amacıyla Kuran yakma niyetindeler. Bu amaçla Şengal ilçesinden Duhok il sınırları içerisine Kuran getirmekteler. Konu ile ilgili detaylı bir inceleme ve araştırmada bulunun” ifadeleri geçiyor.

KDP’nin provokasyon girişimi, Kürdistan Bölgesi parlamento seçimlerinde yaşadığı hezimeti tersine çevirmek adına İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i yakarak, bunu PKK’ye yıkmaya çalışması olarak değerlendiriliyor.