KESK: Boğaziçi mücadelesinin yanındayız

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı mücadelesinin yanında olduklarını bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre ilişkin bir basın açıklaması yapan KESK Ankara Şubeler Platformu, polis ablukasına maruz kaldı.

Açıklama Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 Nolu Şube binası önünde yapıldı.

Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Mutlu Arslan, “Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanındayız, birlikte güçlüyüz” dedi.

Melih Bulu’nun geçmiş dönemlerde AKP ile olan bağlarını hatırlatan Arslan, “Üniversitelerinin demokratik geleneğine sahip çıkan, akademinin üzerine iktidar gölgesi düşmemesi için mücadele eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin bu haklı mücadelesinin yanındayız” vurgusunda bulundu.

Üniversitelere karşı uygulanan çürütme politikalarına dikkat çeken Arslan, “Şimdi de partili rektörler aracılığıyla yer üniversiteleri kendisine doğrudan bağlamak istemektedir. Günlerdir kampüslerde, sokaklarda ve sosyal medyada başta Boğaziçi Üniversitesi tüm toplum kesimlerinin itiraz ettiği asıl mesele bu biatçı ve tahakkümcü anlayıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle noktalandı: “Eğitim-Sen olarak bizler, siyasi iktidarın karanlık anlayışının üniversitelerimizi tümüyle zapturapt altına almasına asla izin vermeyeceğiz. Son 4 gündür, akademisyeni, öğrencisi, mezunları ve çalışanlarıyla üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz. Bizlere bu umudu taşıyan, direnen tüm Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerini selamlıyoruz. Tüm demokratik kamuoyunu, atanan kayyımı kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya çağırıyor, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz.”