KESK’lilerin gözaltına alınması Kadıköy’de protesto edildi

KESK İstanbul Şubeler Platformu, üyelerinin gözaltına alınmasını Kadıköy’de bir yürüyüş ile protesto etti.

Polisin tüm müdahalelerine rağmen “AKP gidecek biz kalacağız” sloganları eşliğinde yürüyen kamu emekçileri, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kanun Hükmündeki Kararnamelerle (KHK) ihraç edildikleri işlerine geri dönme amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Altıyol’da yaptıkları 68’inci nöbet sırasında gözaltına alınan KESK üyelerinin serbest bırakılması için Kadıköy’de eylem yapıldı. KESK İstanbul Şubeler Platformu öncülüğünde yapılan protestoda, polisin tüm engellemelerine rağmen emekçiler, Bahriye Caddesi’nden Altıyol’a, Altıyol’dan da Eğitim-Sen 2 No’lu Şubesi’ne yürüdü.

“Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz. KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankart ile “Haksız, hukuksuz KHK ile ihraç edildim suçum: Adalet istemek” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, hep bir ağızdan, “AKP gidecek biz kalacağız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldırmaz”, “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı. Polis ablukası altına alınan Altıyol’a gelen emekçiler adına söz alan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ata Esen, arkadaşlarının gasp edilen işlerini geri istedikleri için gözaltına alındıklarını vurguladı.

HUKUKSUZ İHRAÇA HUKUKSUZ GÖZALTI

Haftalardır her şey normal giderken, 2 Haziran Cumartesi gününden itibaren durumun değiştiğini belirten Esen, “Bakırköy’de nöbet tutan arkadaşlarımıza müdahale edildi. Arkadaşlarımız iki grup haline gözaltına alındı ve serbest bırakıldılar. Ancak bugün nöbet tutulan her iki alanda yine gözaltına alındılar” dedi. Bakırköy kaymakamlığıyla görüşürken arkadaşlarının Kadıköy’de gözaltına alındığını öğrendiklerini söyleyen Esen, sonra gözaltı sırasının Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki nöbete geldiğini söyledi. Bakırköy ve Kadıköy’de gözaltına alınan kamu emekçilerinin isimlerini sayan Esen, haksız ve hukuksuz bir biçimde ihraç edilen ve gözaltına alınan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

EMEKÇİLER ARKADAŞLARI İÇİN NÖBET BAŞLATTI

Açıklamanın ardından yürüyüşe geçen kamu emekçileri önü polis tarafından kesildi. Tüm engellemelere rağmen sloganlar eşliğinde yürümeye devam eden emekçilere, HDP milletvekili adayı Musa Piroğlu da destek verdi. Eğitim-Sen 2 No’lu Şubesi önünde gelen KESK’liler, arkadaşları serbest bırakılana kadar nöbet başlattı.