Kürtler Cenevre’de BM’ye sırt döndü

Kürtler, "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önündeki oturma eylemine yeniden başladı.

Kürdistanlıların 25 Ocak'ta BM önünde startını verdikleri oturma eylemine koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde getirilen kısıtlamalar nedeniyle ara verilmişti. Oturma eylemi her Çarşamba sürdürülecek.

BM Ofisi önünde sabah kurdukları direniş çadırında bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi.

Sırtlarını BM dönen eylemciler, bu sembolik eylemle Kürt halkının haklı talepleri karşındaki suskunluğuna karşı BM'ye tepki gösterdi.

İsviçre Kürt Toplumu (CDK-S) adına sanatçı Kawa Urmiye,  “Gerek bugün gerilla alanlarında savaşçılar, gerek Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde tutsaklar gerekse Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından 'Şimdi Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi sahiplenerek topyekün bir direniş ortaya çıkarılmıştır” dedi.

Urmiye, “Hem gerillalar ile açlık grevindeki tutsakların taleplerinin karşılanması ve uluslararası devletlerin tecride, işgale ve katliamlara karşı suskunluğuna karşı cevap olmak için bulunduğumuz her yerde sesimizi duyuracağız. İşgalci ve katliamcı güçler dün Garê'de gerilla mücadelesi karşısında nasıl hezimete uğradıysa bugün süren topyekün direniş karşında özgürlük hamlesini zafere taşıyacağız” diye ekledi.

BM'YE GÖNDERİLEN MEKTUP 10 BİN SINIRINA ULAŞTI

Hamle kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine gönderilen mektupların bugün itibariyle 10 bin sınırına ulaştığını belirten CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam ise İsviçre geneli mektup kampanyasının sonuç alınıncaya kadar sürdürüleceğini ifade etti.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacak bir sonraki oturma eyleminde Garê direnişinde şehit düşen Xabûr Dêrik anılacak.