MLKP/Kürdistan, HPG-YJA Star şehitlerini andı

MLKP/Kürdistan, son haftalarda işgalci Türk devletinin suikast saldırılarında şehit düşen HPG-YJA Star komutanlarını anarak, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yazılı bir anma mesajı yayınlayan MLKP/Kürdistan, 6 Haziran 2024’te şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Orhan Bingöl ( Ali Dinçer) şahsında tüm şehit yoldaşlarını andı. 

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Son günlerde sömürgeciler tarafından art arda gerçekleştirilen suikast saldırılarında ve süren sömürgeci savaşta çok değerli HPG- YJA Star komutanı yoldaşlarımızı ölümsüzlüğe uğurladık.

Kürdistan devrimi bu güzel ve yiğit oğulları ve kızlarının büyük mücadeleleriyle yolunu açtı. Eğer bugün dünya Kürtlerin sesini duyuyorsa bu; Orhan Cihat Bingöl yoldaşların, Tekin Goyi yoldaşların, Berwar Dêrsîm yoldaşların, Nujiyan Amed, Alan Milazgîr, Rosîda Mêrdîn, Sara Tolhildan, Sema Cuya Çewlîk, Tîjda Jiyan… yoldaşların emekleri, savaşçılıkları, öncülükleri ve devrimci ideallerine bağlılıklarının sonucudur.

Ömrünü devrime adamış değerli komutanımız Orhan yoldaşın yaşamı ve mücadelesini belli kesitlerde tanıma imkânımız oldu. Tam da ifade edildiği gibi sade, kararlı, militan, çözümün gücü ve iradesi olan bir yoldaşımız olarak tanıdık. Devrimci değerlere bağlılığı, heyecanı, coşkusu, devrim mücadelesini büyütme ve geliştirmedeki ısrarına tanıklık ettik.

Orhan yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin için HPG-YJA Star’a ve PKK-PAJK’a tüm yoldaşlarına ve değerli halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Sömürgeci, faşist Türk devleti alçakça saldırılarına devam ediyor. “Bu yaz PKK’yi bitiriyoruz, kilidi kapatıyoruz” dedi. Sonbahara geldi. Nasıl ki dün “Kobanê düştü düşecek” dediği günlerde beslemesi DAİŞ çeteleri Kobanê’de yenildiyse; bugünde “kilit kapandı kapanacak” dediği günlerde gerilla direnmeye ve düşmanı darbelemeye devam ediyor. Mutlaka ama mutlaka Özgür Kürdistan’ı kazanacağız. 

Ölümsüzlerimizle birlikte aynı savaş alanlarında olmak bize güç ve güven verdi. Komutanlıkları, düşmana karşı savaş kararlılıkları, cesaretleri ve hücum ruhuyla, yoldaşlıkları ve dava insanı olma nitelikleriyle bize yol göstermeye devam edecekler.

Bir kez daha şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Siz ölümsüzlerimiz; yaşamımızda, mücadelemizde ve Kürdistan’da yaşamaya devam edeceksiniz!”