Narin Güran soruşturmasında 9 kişiye tutuklama talebi

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınanların savcılık ifadesi tamamlandı, 10 kişi serbest bırakıldı 9 kişi hakkında tutuklama istendi.

Amed'in Rezan (Bağlar) İlçesi’ne bağlı Çûlî (Tavşantepe) köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesinin 8 Ağustos’ta köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde  bulunmasının ardından 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Narin’in cenazesini dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, köy imamı jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 22 kişi ise jandarmadaki ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Aralarında Narin’in annesi, babası, 2 kardeşi ve 3 amcasının da olduğu 22 kişinin savcılık sorgusu yaklaşık 12 saat sürdü. 

Savcılık, aralarında Narin Güran'ın babası Arif Güran'ın da olduğu 10 kişiyi sorgu sonrası serbest bıraktı, aralarında Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran ve abisi Enes Güran'ın da olduğu 9 kişiyi tutuklama, 3 kişiyi ise adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk etti.  

Annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran, “kasten öldürme suçuna iştirak etme” iddiasıyla, kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçileri Mehmet Salim Atasoy, Ramazan Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevik Kaya ise “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme” iddiasıyla, amcası Fuat Güran da “Suç delillerini yok etme” iddiasıyla tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Narin’in kuzeni Melike Güran “Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek” iddiasıyla, amcaları Kurtuluş Güran ile Ömer Faruk Güran da “Suç delillerini yok etme” iddiasıyla adli kontrol tedbiriyle hakimliğe sevk edildi. 

Narin’in babası Arif Güran, kuzenleri Oğulcan, Osman, Devran Güran, yengesi Melik Güran, amcaları Barış, Memduh ve Halil İbrahim Güran, halası Azize Kaya, Salim Güran’ın işçisi Ömer Yıldız ise serbest bırakıldı.