Organize suç buluşması: MİT, Çakıcı’yı ziyaret etti

Irkçı parti MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den açık bir şekilde sahiplenerek ziyaret ettiği çete başı Alaattin Çakıcı’yı, bu kez MİT eski Dış Operasyonlar Daire Başkanı Yavuz Ataç ziyaret etti.

İktidar partisinin AKP’nin ittifakı MHP lideri Devlet Bahçeli, “Ülküdaşım, vatan sevdalısı” dediği Çakıcı’yı, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ziyaret etmişti.

Perşembe günü de MİT eski Dış Operasyonlar Daire Başkanı Yavuz Ataç’ın Çakıcı’yı ziyaret ettiği bildirildi.

Kendisini Çakıcı’nın “basın danışmanı” olarak sunan Ferhat Aydoğan, savcılığın özel izniyle ziyaretin gerçekleştiğini belirtti. Aydoğan, Ataç’a “Çakıcı’nın yakın dostu” Ali Kaymaz ve avukat Can Sevinç’in eşlik ettiğini açıkladı.

Çakıcı, karanlık bir isim ve organize suç örgütü lideri olarak mahkum edildi. Ataç da 1990’lı yıllarda çok sayıda karanlık olaya karıştı. Çakıcı ile yakınlığı ile bilinen bir isim. Bu ilişki MİT, diğer bir ifadeyle devlet ve çeteler arasındaki yakın ilişkiyi de gösteriyor. Ataç da bu itirafı yapmıştı.

Ataç, 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili dava kapsamında MİT Müsteşarlığı Teftiş Kurulu’na verdiği ifadede Çakıcı’nın yurtdışında birçok MİT operasyonunda kullanıldığını söylemişti.

Çakıcı etrafındaki bu gelişmelerin 24 Haziran seçimleri öncesi yoğunlaşması dikkat çekti.