Pendik Bitlisliler Derneği: Baskıya, zulme karşı oyumuz HDP’ye

24 Haziran’da oylarını HDP’ye vereceklerini belirten Pendik Bitlisliler Derneği üyeleri, "Bu baskı ve zulümden kurtulmanın umudu ile HDP’yi tercih ettik" diye konuştu.

Türkiye'de köy boşaltmaların en yoğun yaşandığı süreçte en fazla göç yaşanan şehirlerden birisi de Bitlis. Bitlis halkının en fazla tercih ettikleri şehir ise ekonomik sebeplerden kaynaklı İstanbul oldu. İstanbul’un Pendik ilçesinde yaşayan binlerce Bitlisli 2007 yılında Pendik Bitlisliler Derneği'ni kurdu. Pendik Bitlisliler Derneği üyelerine, yaklaşan seçimi ve oylarını kimden yana kullanacaklarını sorduk.

BİTLİS BU SEÇİMDE BÜYÜK BİR ÇIKIŞ YAPACAKTIR

Dernek olarak seçimlere ilişkin tavırlarının net olduğunu belirten Pendik Bitlisliler Derneği Başkanı Haydar Çetin, "Kitlemiz genelde göç eden bir kitle. Mağdur bir kitledir. 7 Haziran seçimlerinde göstermiş olduğumuz performansı bu seçimde de göstereceğiz. Türkiye’de bu zulme, baskıya karşı elbette sivil toplum kuruluşu olarak bizim de bir ses vermemiz gerekiyor.

Bu seçim Bitlisliler için çok önemli. Çünkü Bitlis Kürdistan'da en mağdur olan illerden biridir. Özellikle ekonomik ve her anlamda mağdur olmuş, belediye başkanları tutuklanmış bir şehirdir. Bitlis’in bu seçimde çıkış yapmasını bekliyoruz. Bu seçimde büyük beklentimiz de var" diye konuştu.

BİZLERE DAİR HER ŞEYE EL KOYDULAR

Barışın gelmesi, akan kanın durması, anaların ağlamaması için oylarını HDP’ye vereceklerini belirten Pendik Bitlisliler Derneği üyesi Nesrin Koçyiğit, "Bizler elbette oyumuzu HDP’den yana kullanacağız. Tutsakların serbest kalması için ve her şeyden önce insanca yaşayabilmek için oyumuz HDP’ye. Sürekli kan, gözyaşı, tutuklamalar var. Belediyelerimize kayyum atadılar ve belediye başkanlarımız tutuklandı. Bizlere dair her şeye el koydular ve şu anda açık bir cezaevinde yaşıyor gibiyiz. Bizlerde bu açık cezaevine son vermek için oylarımızı HDP’den yana kullanmalıyız. Herkesi oylarını HDP’ye vermeye davet ediyorum" dedi.

BİTLİSLİLER BU SEFER AKP'YE KANMAYACAK

Pendik Bitlisliler Derneği üyeleri Keyvan ve Nuran Altıntaş da HDP'ye oy vermekle kalmayıp HDP için çalışma da yürüttüklerini belirtti.

"AKP’nin bugüne kadar bizlere verdiği herhangi bir hizmeti yok ama bizden aldıkları çok fazla" diyen Mahmut Tuncel de şunları belirtti: "Demokrasi, barış, insan hakları, kadınlar, çocuklar, özgürlük için HDP diyoruz. Bir Fettullah gitti başka bir Fettullah gelecektir. Bu ülkede Fettullahçılar bitmez. AKP’de bunlar hiçbir zaman bitmez çünkü zaten kendisi de onlardan. Bugüne kadar Bitlislileri din üzerinden istismar etti ama bundan sonra Bitlisliler kanmayacaktır."

AKP'NİN DİN ANLAYIŞINI KABUL ETMİYORUZ

Bu ülkedeki en doğru partinin HDP olduğunu vurgulayan Adile Avraz, "Oyumu HDP’ye vereceğim çünkü ben kendimi HDP’de buluyorum. İnsan hakları, demokrasi bunların hepsini içinde barındıran tek partidir. Tabi ki HDP, tabi ki Demirtaş. Araplar, Türkler, Çerkesler ve bütün halklar yönünü HDP’ye çevirmelidir" ifadelerini kullandı.

Baskıdan ve AKP'nin zulmünden kurtulmak için HDP'yi desteklediğini söyleyen Saide Kaçar, ise devamla şunları kaydetti: "AKP’nin savunduğu din din değildir. Biz onun din anlayışını kabul etmiyoruz. Biz de Müslümanız ama ben böyle bir dini kabul etmiyorum. İnsanları kandırıyorlar din üzerinden. Bu baskı ve zulümden kurtulma umudu ile HDP’yi tercih ettik."