PKK’li tutsaklar DAİŞ’liler ile bitişik koğuşlarda tutuluyor

Silivri L Tipi Kapalı Cezaevinden, Manisa-Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edilen PKK davasından tutuklu bulunan tutsaklar, DAİŞ çeteleriyle bitişik olan koğuşlarda tutulduğu ortaya çıktı.

AKP-MHP faşist hükümetinin Kürdistan ve Türkiye’deki cezaevlerinde tutuklu bulunan siyasi tutsaklara yönelik işkence, kötü muamele ve sürgün politikalarına her gün geçen bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz hafta Silivri L Tipi Kapalı Cezaevinden, Manisa-Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevine sürgün edilen PKK davasından tutuklu bulunan tutsaklar, DAİŞ’liler ile bitişik olan koğuşlarda tutulduğu ortaya çıktı. Haftalık telefon görüşmesinde ailesiyle konuşan tutsaklardan Velat Kaya, sürgün işlemlerinin alelacele yapılarak Silivri’den Akhisar’a gönderildiklerini söyledi.

Kaya, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde şunları aktardı: “Bizi Silivri’de Akhisar’a aniden sürgün ettiler. Yolculuk esnasında hiçbir ihtiyacımızı gidermemize izin vermediler. Su içme, yemek yeme ve tuvalet ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerektiğini defalarca söylediysek de bu talebimizi her seferinde reddettiler. Bizi Akhisar T Tipine getirdikten sonra DAİŞ’lilerin tutulduğu koğuşların bulunduğu kısımlara dağıttılar. Şu anda sağ ve soldaki odalarımızda DAİŞ’liler kalıyor. İlerleyen dönemlerde onlarla sorun yaşayacağımız kesindir.”

Kaya, ailesine bu durumu kesinlikle İnsan Hakları Derneği (İHD) gibi kurumlara iletmeleri gerektiğini belirterek, şu ifadelerde bulundu: “Bizi DAİŞ’lilerle bilinçli olarak bitişik koğuşlara aldılar. Beraber sürgün edildiğimiz tüm arkadaşlarımızı dağıttılar. Can güvenliğimizden kaygılıyız. Bu konuya ilişkin gerekli adımları atmanız lazım. İnsan hakları dernekleri ve kurumları ile görüşün. Buraya derhal bir heyetin gönderilmesi gerekiyor.”

Kaya’nın ailesi söz konusu durum ile ilgili Amed İHD Şubesi’ne başvuru yaparak gerekli prosedürün uygulanmasını istedi.