Serhat’ta seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor

HDP’nin 24 Haziran seçimleri için çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Kars ve Van'da halkla bir araya gelen milletvekili adayları yoğun ilgiyle karşılandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret ederek seçimlerde destek istedi.

HDP, Kars’ta seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Arzu Moca ve Bişar Abdi Alınak ile il yöneticileri Kazım Paşa ve Cumhuriyet Meydanı’nda halkla bir araya geldi.

Kazım Paşa caddesinde bulunan esnafları ziyaret eden adaylar halkla selamlaşarak, Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın da katılacağı mitinge davet etti. Esnafa Miting bildirilerini dağıtan adaylar esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretler sırasında konuşan HDP Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen, “Dükkanları gezdiğimiz zaman hiçbir esnafın müşterisi yok. Ekonomi çökmüş bir durumda bunu esnaf bile dile getiriyor. Tabi ki bu sorunları oy kullandıkları zaman göz önünde bulunduracaklarından da eminiz. Esnafın söylediği şeylerden bir tanesi de seçim zamanında HDP’nin barajı geçmesi ve milletvekillerinin meclislerde görmesi istediklerini belirtti” dedi.

Kars milletvekili adayları ardından halkı Cuma günü Cumhuriyet Meydanında saat 13.00’da Pervin Buldan’ın katılacağı mitinge davet etti.

VAN

Van’da ise seçim çalışmaları tüm ilçelerde devam etti. Çaldıran ve Muradiye’de görkemli büro açılışları yapılırken, Çatak ilçe örgütü de Kıyıcak ve Dalbastı köylerinde seçim çalışması yürüttü. HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve AKP tarafından işgal edilen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Beritan Tayyan da İpekyolu’na bağlı Aşağı Çiğli mahallesinde köylülere el ilanları dağıtarak, seçimlerde destek istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, 24 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları kapsamında Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde ise aday tanıtımı gerçekleştirdi.

ÇALDIRAN

Onlarca araçlık konvoyla önce Çaldıran ilçesine geçen Van adayları ve partililer, Çaldıran’a geniş bir araç konvoyuyla giriş yaptı. İlçe merkezinde tur atan HDP’li adaylara ilçe halkı ve esnaf yoğun ilgi gösterdi. Aday tanıtım törenine HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, HDP Van milletvekili adayları Tayip Temel, Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Mukaddes Karakoç, Asuman Yelmazer, TJA aktivistleri, DTK temsilcileri ve halk katıldı.

İlçe binası önünde yapılan tanıtım toplantısında adayların tanıtılmasının ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede, 24 Haziran'da yapılacak seçimin önemine değinerek, "16 yıldır iktidarda olan AKP artık bu ülkeyi yönetemez hala getirmiştir. Bu sadece ekonomik boyutuyla değil, dış politikayla da aynı durumdadır. Nerdeyse Erdoğan'ın telefonuna çıkmak isteyen bir tane devlet adamı yok. Son 3 yılda özellikle bize yaşattığı baskıların, katliamların hadi hesabı yok. Ülkeyi tam anlamıyla cehenneme çevirdiler. Ama burada bizi bütün coşkusuyla karşılayan sizler, aslında sistemin istediği bütün oyunları boşuna çıkardınız. Sayın Abdullah Öcalan'ın deklare ettiği barış umudunu, Recep Tayyip Erdoğan 'masa da yok çözümde yok' sözleriyle bitirdi. Eğer biz geçmişte barış umudunu yeşertiysek bugün de aynı heyecanı hep birlikte yaratabiliriz" dedi.

Dede’nin ardından söz alan HDP Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise, AKP eliyle Çaldıran'da tarım ve hayvancılığın bitirildiğini söyledi. Ertan, "Çaldıran'da hayvancılığı, yaylacılığı bitirdiler. Bölgedeki meraları peşkeş çekerek, doğayı talan ettiler. Bizler yine büyük bir iradeyle, halkımızın bütün sorunlarını çözmeye talip olduğumuzu söylüyoruz" dedi.

Çaldıran’ın ardından Muradiye’de HDP adaylarını karşılayan halk, ‘Direne direne kazanacağız sloganları attı.

Adaylar ilçe binası önünde halkı selamladıktan sonra HDP Van milletvekili adayı Murat Sarısaç, halkın taleplerine ve iradesine layık olacaklarını söyledi. Sarısaç, "Aslında sizlerin karşısında bizler ne söylesek az olur. Ama şunu söylemekte yarar var ki, bizler sizin emeğinize, acılarınıza ve taleplerinizi unutmayacağız. Yıkılan şehirlerimizi, Taybet Ana'yı, Cemile'yi unutmayacağız. Onların anısına yakışır bir mücadelenin çabası içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aday tanıtım toplantısı halaylarla ve zılgıtlarla son buldu.