Silopi’de binlerin katılımı ile seçim bürosu açılışı

HDP, Silopi’de binlerce kişinin katılımı ile seçim bürosu açtı. Açılışta konuşan HDP milletvekili adayları, 24 Haziran seçimlerine işaret ederek, “Taybet Ana’nın yerdeki yazmasını kaldıracağız” mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Silopi’de ikinci seçim bürosunu binlerce kişinin katılımıyla açtı. Seçim bürosu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP Eş başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin resimleri ve HDP bayraklarıyla donatıldı.

Her geçen dakika sayısı artan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kitleye çevrede bulunan evlerdeki balkonlardan da halk alkış ve sloganlarla eşlik etti. HDP’nin kentten gösterdiği milletvekili adayları Hasan Özgüneş, Nuran İmir, Serdar Küni ve Hüseyin Kaçmaz ile HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in alana gelmesiyle alandaki coşku daha da arttı. Zafer işaretleri ile adayları karşılayan kitle zafer işaretleri eşliğinde, “Silopi sizinle gurur duyuyor” sloganı attı. Coşkunun bir an olsun dinmediği alandaki gençlerin kule yaparak HDP bayrakları açması ise büyük alkış aldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan programda ilk olarak, HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat konuştu. Unat, Silopi halkının duruşu ve emeği önünde eğildikleri belirtti. Ardından konuşan HDP’li vekil Birlik ise, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cezaevinde tutuklu bulunan siyasetçileri hatırlatan Birlik, yasak sırasında öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçiyi anarak, “Silopi halkı sandığa gittiği zaman Taybet Ana'yı ve Hacı Lokman Birlik'i unutmasın” çağrısında bulundu.

“Silopi sizinle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşan HDP adayı Hüseyin Kaçmaz da kentteki 7 Haziran seçimlerinde çıkan oy oranını hatırlatarak, daha yüksek bir oy beklediklerini vurguladı. HDP adayı Serdar Küni ise, kent halkının duruşu ile cevabını verdiğini ve 24 Haziran’ın hesaplaşma günü olduğunu dile getirdi.

“Direnişin sembolü, Cudi’nin kutsal halkı, kadınların yoldaşı selam olsun size” diyerek kitleyi selamlayan HDP adaylarından Hasan Özgüneş de dakikalarca kitle tarafından sloganlar eşliğinde alkışlandı. Son olarak konuşan HDP adayı Nuran İmir ise, yasak sırasında cenazesi 7 gün boyunca sokak ortasında kalan Taybet İnan (Taybet Ana) ve öldürülen 3 kadın siyasetçiyi hatırlatarak, “Taybet Ana’nın yerde kalan yazmasını kaldıracağız” dedi.

Konuşmaların sona ermesiyle birlikte anneler tarafından büronun kurdelesi kesildi. Program binlerce kişinin hep birlikte tuttuğu halaylar ile son buldu.