Sırrı Süreyya Önder: Artık devrim zamanı!

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara'daki aday tanıtımında konuştu. Önder, "Devrim zamanı gelmiş demektir” mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, milletvekili adaylarının tanıtımı için Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde toplantı düzenledi. Toplantıya HDP yöneticileri ile partinin bileşeni olan siyasi parti, platform, örgüt, dernek ve oluşumların temsilcileri katıldı.

AYTEMUR: BİRİKMİŞ ÖFKE 24 HAZİRAN'DA PATLAYACAK!

Açılış konuşmasını HDP Ankara il eş başkanları Nur Aytemur ve Halil Yıldız yaptı. Aytemur, eşitsiz bir seçim sürecinde olunduğunu söyleyerek, “OHAL şartlarında toplumun en az yarısının terörist ilan edildiği, eş başkanların ve vekillerin rehin alındığı,  cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın zindanda tutulduğu, bütün demokratik hakların ağır bir saldırı altında olduğu bir süreçte seçime gidiyoruz” dedi.

Aytemur, şunları söyledi: “Başta Kürt halkı olmak üzere Kürtler kadınlar ve gençler tasfiye dildi. Artık vaktidir tek adama dur demenin. Mazlumlar, ezilenler, emekçiler, inançları yok sayılanlar, barış diyen akademisyenler, ‘barış bir halk sağlığı sorunudur’ diyen sağlıkçılar, geleceksizleştirilen gençler ve kadınlar herkes tüm halklar artık ‘TAMAM’ diyor. Türkiye halklarının 16 yıllık birikmiş öfkesi, baskının en yoğun olduğu bu dönemde patlayacaktır. Taybet Ana’lara, Cumartesi ve Barış Anneleri’ne Ekin Wan’lara Ali İsmail’lere, katledilen çocuklarımıza, Suruç ve 10 Ekim’de katliamlarda yitirdiğimiz tüm kardeşlerimize Soma’da yaşamını yitiren 301 cana söz veriyoruz.”

ÖNDER: DEVRİM ZAMANI

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise  mücadelede toprağın koynuna binlerce yoldaşlarını verdiklerini söyleyerek, “Yitirdiklerimiz ve tutsak olan yoldaşlarımızın çokluğu sayılamayacak duruma gelmişse, bizimle dayanışmada olan yoldaşlarımızın sayısı da sayılamayacak duruma gelmişse, devrim zamanı gelmiş demektir” diye konuştu.

ADAYLAR

Konuşmaların ardından, Ankara milletvekili adayları olan şu isimler sahneye davet edildi: Filiz Kerestecioğlu, Eşref Kiraz, Emine Kaya, İshak Kocabıyık, Ceren Şimşek, Cennet Avcı, Ceyhun Akın, Dilek Ertürk, Ebru Demir, Remziye Güçlü, Erdal Ataş, Nuray Türkmen, İstek Usalp, Vahide Üldü, Haydar Aksal, İpek Gür, Nurhayat, Mustafa Demir, Nilgün Yılmaz, Rojan Mamo, Vahyedddin Batur, Ömer Çelik, Veli Saçılık, Nazım Karakurt, Şehriban Leyla Çetinbaş, Haydar Üstündağ, Hülya Fırat, Mehmet Zarif Kesiciler, Fatma Koçyiğit Öner, İsmet Yalçınkaya, Hülya Sönmez Aytekin, Fatma Kızılöz, İlyas Kurt ve Yiğit Öztürk.