Temelli: Devlet çürümüş durumda

Kadıköy’de HDP üye ve yöneticilere yönelik gerçekleşen polis saldırısına tepki gösteren HDP Milletvekili Sezai Temelli, “Anayasa suçu işleyen kamu görevlileriyle karşı karşıyayız. Bu devletin çürümüşlüğünü gösteriyor” dedi.

HDP'nin cezaevlerinde İmralı tecridine karşı devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek ve yaşanan hak ihlallerini protesto etmek için Kadıköy Süreyya Operası önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. HDP MYK üyesi Cengiz Çiçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

HDP Milletvekili Sezai Temelli, HDP İstanbul eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’ın katılımıyla yapılmak istenilen açıklama kitle henüz toplanmamışken engellendi. Anarşist gençlerin meydana slogan atarak girmesiyle polis saldırısı bir oldu. Gençler yere yatırılıp, ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren HDP MYK üyesi Cengiz Çiçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi de darp edilerek gözaltına alındı.

‘ANAYASAYI TANIMAYIZ DEDİLER’

Polis saldırısına tepki gösteren HDP Milletvekili Sezai Temelli, basına açıklama yaptı. Polisin tamamen düşman bir tutumla, sokakları terörize ederek parti üye ve yöneticilerine saldırıp gözaltına alındığını belirten Temelli, “Bunun bir anayasal suç olduğunu söyledik ancak ‘istediğiniz yere gidin şikayet edin, anayasayı tanımayız’ karşılığını verdiler” diye aktardı.

Açıklama yaparken polisin sık sık müdahale etmesi ise dikkat çekti. Bu müdahaleye Temelli, “Benim kelimelerle ifade edemediğimi işte canlı olarak izlemiş oldunuz” diyerek tepki gösterdi. Bu yaşananların HDP’ye, Kürt halkına ve ülkedeki demokratlara yönelik düşmanlık olduğunu vurgulayan Temeli, bunu polis marifetiyle yapan bu siyasi zihniyetin Türkiye'nin en temel haklarını keyfi bir biçimde gasp ettiğini kaydetti.

‘SAYIN ÖCALAN’A TECRİT FAŞİST ANLAYIŞIN YANSIMASIDIR!’

Basın açıklama yapmanın anayasal bir hak olduğunun altını çizen Temelli, “Bugün anayasayı tanımıyorum deyip anayasa suçu işleyen bir kamu görevlileriyle karşı karşıyayız. Bu kamunun çöktüğünü bize gösteriyor; bu devletin çürümüşlüğünü gösteriyor. Yarın 19 Aralık ‘hayata dönüş’ operasyonun yıl dönümü. Bu 12 Eylül zihniyetinin yeniden üretilmesidir. 12 Eylül’ün mutfağı cezaevleridir. Cezaevlerinde bugün tüm hak ihlallerinin temelinde yatan işte bu faşist zihniyettir. Bugün bu ülkede tecrit vardır. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit sadece bir meseleye odaklı değil, bütün ülkenin haklarını yok sayan bir faşist anlayışın yansımasıdır. Bütün ülke tecrit altındadır; bütün ülke açık cezaevine dönüştürülmüştür" şeklinde konuştu.