Temelli: Kocaeli’nin ürettiği verim Saray’da tüketiliyor

Kocaeli'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temeli, AKP'nin bu kentin verimini de tükettiğini söyledi. Temelli, diktatörlük için HDP'nin baraj altında bırakılmak istendiğini söyleyerek, "Sabah akşam çalışacak, 25 Haziran'da Saray'ı boşaltmaya gideceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Kocaeli'ne büro açılışları ve halk buluşmaları için gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Topçular, Dilovası ve Gebze’de halkla buluştu.

Büro açılışı öncesinde ilk sözü alan Kocaeli 1. Sıra Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, uzun yılardır hak savunuculuğu yaptığını ve Kocaeli halkının onu hekimlikten bildiğini ifade etti. Şimdi de bu mücadelesini halkla birlikte meclise taşıyacaklarını belirtti. 

'AKP İKTİDARDA KALMAK İÇİN HDP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK İSTİYOR'

Daha sonra sözü alan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP’nin, iktidarda kalmak için amacının HDP'nin baraj altında bırakmak ve bu sayede diktatörlük heveslerini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Temelli, "Cumhurbaşkanı adayımızı serbest bırakmıyorlar. Bununla da yetinmiyor HDP'ye her gecen gün saldırılarını artırmaya devam ediyorlar. Polis, jandarmanın eliyle birçok çalışmamız engelleniyor. Sadece kolluk güçleri değil, YSK da bu suça ortak olmaya devam ediyor. Tıpkı 16 Nisan referandumundaki gibi. Bu hikayenin sonu yok, illaki HDP baraj altında kalsın istiyorlar. Dün alınan bir kararla 270 bin oyun taşınmasına karar verildi. 19 ilin valisi başvuruda bulunmuş, YSK da bunu haklı görmüş. Bu vatandaşlarımızı yerinden, yurdundan uzaklaştırarak taşımak istiyor. Çok iyi biliyoruz ki taşıyamazlar. Maksat HDP'ye oy verecek halkımızın sandıklara ulaşmasını engellemek" ifadelerini kullandı. 

'SUÇLARININ HEPSİNİ SORACAĞIZ'

Kendi yaptıkları kanunları dahi çiğneyecek bir işin içine düştüklerini söyleyen Temelli, "YSK'yi de kendi iktidar hesaplarına alet ediyorlar. Buradan tüm kamu çalışanlarına sesleniyorum: İşsizlerden, emekçilerden aldığınız maaşlarla çocuklarınızın eğitim ve sizin güvenlik kaygınız yok ama unutmayın, refahı sağlayan haysiyetli, onurlu insanların vergileridir. Siz onlara hizmet etmek için varsınız. Eğer aldığınız ücretleri hak etmek istiyorsanız, halktan yana tercihinizi kullanın. Çünkü 24 Haziran'da bu iktidar gittikten sonra işlediğiniz suçların hesabını sizden de soracağız" şeklinde konuştu. 

'TALAN DÜZENİNE SON VERECEĞİZ'

İktidarın sürekli olarak HDP'yi düşmanlaştırdığını da aktaran Temelli, sadece HDP'yi değil, Kürt halkını da düşmanlaştırdığını vurguladı. Düşmanlık ve savaş politikası üzerinden iktidarını devam ettirmek istediğini söyleyen Temelli, "Bunu yolsuzluk üzerinden yapıyor. Bakın Erdoğan'ın ailesine, onun milletvekillerine nasıl haksız zenginleşme olduğunu göreceksiniz. Bu zenginleşme, işçiyi, esnafı sömürerek, doğayı talan ederek oluyor. Bu talan düzenine 24 Haziran'da son vereceğiz. Bir dönüşümün başlangıcındayız ve bunu hep birlikte yan yana gelen HDP'liler başarabilir" diye belirtti.

'ÖLÜMLERİN SORUMLUSU İKTİDARDIR'

Temelli, "Birkaç gündür medyada hem Demirtaş'a hem de partimize saldırılar var. Diyorlar ki 6-8 Ekimin sorumlularını nasıl serbest bırakırsınız... İktidar bunu siyasi malzeme yaptı. İki defa meclise araştırma önerisi verdik ama ikisi de AKP'i vekillerin oylarıyla reddedildi. Madem suçlu arıyorsunuz, gelin arayalım dedik, ama arayamadılar. Suçlu bizzat kendileridir" diye belirtti.

'KOCAELİ ÜRETİYOR, SARAY TÜKETİYOR'

Kocaeli'nin yaşadığı sıkıntılara da değinen Temelli, Kocaeli'nin ürettiğini, Saray'ın tükettiğini vurguladı. Temelli, "Bu ülkenin en verimli ilidir. Bu ürettiği zenginlikten Kocaeli'nin payına ölüm, kirlilik düşer. Kocaeli'ne düşen yoksulluktur, acıdır. Bunu değiştirmek için söz, yetki, karar halkta, işçilerde olsun, diyoruz. Hakça, adaletçe zenginliği paylaşalım istiyoruz. Kocaeli'ne katı üretim tesisi yapıyorlar. Bu, çevredeki bütün illerin kirliliğine yol açar. Bunu önlemenin yolu, kirli sanayiden uzaklaşmaktır. O yüzden de dedik ki, bizim programımız sosyal büyüme programıdır. İçinde doğa, kadın, genç olan bir büyüme programıdır. Bunlar teknoloji diyor. Baksanıza, onların teknolojisinin açtığı tahribata bakın. Endüstri, teknoloji gelecekse doğa için, insan için gelmelidir" dedi. 

'25 HAZİRAN'DA SARAYI BOŞALTMAYA GİDECEĞİZ!'

Temelli, son olarak şunları söyledi: "Kürt halkının onurlu mücadelesi ile emekçilerin mücadelesi HDP'de buluştu. Tüm adaylarımızla, bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak için 7-24 çalışacağız. Geceleri de çalışacağız ki sarayın ışığı sönsün! 25 Haziran sabahı Saray'ı boşaltmaya gideceğiz. Halaylarımızla, direniş türkülerimizle, coşkuyla Saray'a gidiyoruz. Saray'ı gençlere vermeye gidiyoruz. Tüm farklılıklarımızla ve onlardan güç alarak, bu ülkeye barış ve demokrasi gelmesi için 24 Haziran'da sandığımıza, irademize, geleceğimize sahip çıkıyoruz. Kapı kapı, mahalle mahalle çalışacağız herkesi mücadelemize çağıracağız. HDP önündeki barajı hep birlikte yıkalım. Bizler umudun yolcularıyız. Bizler yürüdükçe bu ülkeye, Sur'a, Cizre'ye Efrîn'e barış gelir."