Trump’ın çekilme kararı: Bolton’u Türkiye ve İsrail’e gönderiyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki askerleri çekme kararıyla bağlantılı olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Türkiye ve İsrail’de görüşmeler yapacağı duyuruldu.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton yaptığı açıklamada, Türkiye ve İsrail’de görüşmeler yapacağı bilgisini verdi. Twitter’dan açıklama yapan Bolton, ülkesinin askerlerini çekmesi ardından DAİŞ çetelerine karşı mücadelenin ‘yeni aşaması’ başta olmak üzere bölgedeki müttefik ve partnerlere yönelik güvenlik konularını ele alacaklarını söyledi.

Bolton, Türkiye ve İsrail’e ziyaretlerinin Ocak ayında olacağını da kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın DAİŞ çeteleriyle mücadelenin henüz bitmediği ve Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi işgal hazırlıkları yaptığı bir aşamada aldığı geri çekilme kararı farklı tepkiler almıştı. Erdoğan Türkiye’si kararı işgalin önünün açılması olarak yorumlarken, İsrail’den İran’ın bölgedeki etkinliğini arttırmasına yol açacağı gerekçesiyle bu karara olumsuz tepki verilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da önümüzdeki hafta Brezilya’da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir araya gelmesi bekleniyor.