Urfa, Amed ve Batman’da seçim çalışmaları sürüyor

HDP’nin 24 Haziran seçimleri için çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Urfa, Amed ve Batman’da HDP’li adaylar esnaf, köy ziyaretlerini sürdürüyor.

HDP Urfa milletvekili adayları ve il örgütü Hilvan ilçesinde büyük bir kitle ile seçim bürosu açtı. İlçede gezen HDP'liler, ilçenin tamamı tarafından zafer işaretleri ile selamlandı. Hilvan ilçe girişinde karşılanan Urfa adayları Nusrettin Maçin, Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Meral Balter, Yusuf Yetim, Şerif Bendaş, İsmail Telli, Roza Yazmacı, Bışar Tüysüz kalabalık bir grup eşliğinde seçim bürosunun önüne geldi. Genç, yaşlı, çocuk demeden oluşturulan uzun halayların ardından seçim bürosu açılışı yapıldı.

Şerif Bendaş, 17 yıllık iktidarının artık sonunun geldiğini söyleyerek, “7 Haziran ruhu ile 24 Haziran’a gidiyoruz” dedi. Ömer Öcalan da Hilvan ilçesinin Kürt mücadelesindeki önemine değindi. İlçenin “talebe” ilçesi olarak bilindiğini söyleyen Öcalan, "Bu hareketin tohumları yıllar önce buradan atıldı.” diye konuştu.

Daha sonra esnafı gezen adaylar halkın taleplerini dinledi. En çok ekonomiden ve Efrin’e müdahaleye değinen esnaflar, oylarını bu sefer HDP’ye vereceğini söyledi. Yol üzerinde bulunan AKP seçim bürosuna da uğrayan adaylar bürodakileri selamlayarak, “Sizleri de HDP’ye bekleriz” dedi. Daha sonra da CHP bürosu ziyaret edildi. HDP'liler, esnaf ziyaretinin ardından Siverek ilçesine geçti.

AMED

HDP Amed il ve ilçe örgütleri de çalışmalar kapsamında sokağa çıkma yasağı ve kentsel dönüşümün olduğu tarihi Sur’da ilk seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, amed Milletvekili Adayı Remziye Tosun, il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İsmet İnönü Caddesinde bir araya gelen Surlular müzik eşliğinde halay çekti. Sur’u selamlayarak konuşmasına başlayan Remziye Tosun, Sur’da direnişinin devam ettiğini dile getirdi. Tosun, Sur’un insansızlaştırma, iradesiz kılınmaya karşı direndiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Kimse Sur’un düştüğünü zannetmesin, Sur kaledir, HDP’nin kalesidir ve direnmeye devam ediyor. Sonunda kazanan Sur olacaktır.”

Ziya Pir de Türkiye halklarının 24 Haziran günü karanlığın tahakkümüne karşı aydınlık talebi için sandık başına gideceğini ifade etti. Konuşmaların ardından zılgıtlar eşliğinde büronun açılış kurdelesi Tosun ve Pir tarafından kesildi. Surlu gençler Tosun ile toplu fotoğraf çekti.

BATMAN

HDP Batman'da aralıksız seçim çalışmalarına gün boyu devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte HDP Batman İl Örgütü binasında bir araya gelen vekil adayları günlük planlamalarını çıkartarak köy köy, sokak sokak gezerek çalışmalarını sürdürdü.

Adaylardan Ayşe Acar Başaran ve Şükrü Baytar Gercüş köylerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Köylerde HDP'nin Kürtçe ve Türkçe bildirileri ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın fotoğraflarının kartpostalları yurttaşlara dağıtılırken özelikle çocuklar HDP heyetine yoğun ilgi gösterdi. Başaran, çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek "Bizler HDP bizler meclise" slogan attı. Gidilen her köyde çocuklar ve kadınlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. HDP üçüncü sıra adayı Dr. Necdet İpekyüz ise Batman Merkez'de bulunan Aydınlıkevler semt pazarında Barış Anneleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve partililerle bildiri dağıttı. Semt pazarında bildiriler dağıtımında yurttaşlar ile sohbet eden İpekyüz'e ilgi yoğun olurken yurttaşlar sık sık "Beş vekil çıkaracağız" diye karşılık verdi.