Van Nöbeti: Sokakları demokrasi okuluna çevireceğiz

Van’da belediye gasbına karşı yürütülen Demokrasi Nöneti’nin 38’inci gününde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “Faşizme boyun eğmeyeceğiz. Biz her sokak ve alanda halkımızın yanında olacağız” dedi.

HDP’li belediyelerin gasp edilmesine karşı başlatılan Demokrasi Nöbetleri, 38’inci gününde de devam etti.

Van’daki nöbet, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe binası önünde gerçekleşti.

Nöbete, HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri ile TJA’lı aktivistler ve yurttaşlar katıldı.

“Kayyum idaresi değil halk iradesi” pankartının açıldığı nöbette bir konuşma yapan Şırnak Milletvekili Nuran İmir Kürtlerin AKP ve MHP bloğunun kirli yüzlerini tekrar tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

İmir, "Biz bu darbelere, yalanlara ve hilelere karşı hiçbir zaman diz bükmedik. Bugün Kürt halkı ve demokrasi adına mücadele yürütenler AKP ve MHP faşist bloğunun siyasi soykırım operasyonlarıyla karşı karşıya kalıyor. Bugün Türkiye'deki adalet sisteminin anlamı ve önemi kalmamıştır” dedi.

“Van sokaklarına her ay sandık koysalar da, Van halkı iradesini tayin edecek ve kararını belli edecektir” diyen İmir, AKP-MHP iktidarı için “gaspçı ve talancı” dedi.

İmir, Hak, hukuk adına var olan tüm şeyleri ortadan kaldırdılar. Bizim verdiğimiz bu mücadele tekrar bunları geri kazanmaya dönük bir insanlık mücadelesidir. Biz tüm şart ve zorluklara rağmen halkımızın iradesinin yanında olacağız” diye konuştu.

Kayyum darbesi ile kadın kazanımı olan eşbaşkanlık sisteminin de hedef alındığını sözlerine ekleyen İmir, “Her sokakta ve evde eşbaşkanlık sistemini inşa ederek sokakları bir demokrasi okuluna çevireceğiz” şeklinde konuştu.

İmir, “Sört parça Kürdistan'da faşizme boyun eğmeyeceğiz. Biz her sokak ve alanda halkımızın yanında olacağız. Siz bizim dört duvar arasında belediyecilik yaptığımızı düşünerek bir binaya kayyum atadınız ama biz tüm sokaklarda evlerde eşbaşkanlarımız ile halkımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Nöbet eylemi şarkılar ve sloganlarla sona erdi.