Malatya'da HDP'ye coşkulu karşılama

HDP'nin Malatya adaylarının ziyaretleri adeta mitinge dönüştü. Binler, HDP'lileri karşılayarak, halay çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Örgütü ve milletvekili adayları, Özsan Sanayi esnaflarını ziyaret etti, Özalper Mahallesi'nde halkla toplantı düzenledi. 

HDP adayları, ilk olarak, Özsan Sanayi sitesi esnafları ile bir araya geldi. Ziyarete, HDP Malatya İl Eş Başkanı Perihan Yücekaya, milletvekili adayları Yusuf Bozkus, Jian Taş ve Kemal Gedik ile partililer katıldı. Esnafları ziyaret eden heyet, halkın 24 Haziran’da neden HDP’yi tercih etmesi gerektiği yönünde bilgiler verirken, seçim bildirilerini dağıttı. 

'SALTANATLARINI BAŞLARINA YIKALIM!'

HDP’liler daha sonra Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'nde mahalle toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan HDP Malatya İl Eş Başkanı Perihan Yücekaya, “Adaletin çöktüğü, hakkın, hukukun kalmadığı bir süreçte seçime gidiyoruz. Tek amaçları HDP’yi baraj altında bırakmak. Ama bizler sizlere güveniyoruz. Saltanatlarını da, saraylarını da başlarına yıkacağız" dedi. 

Aday Hüseyin Kılıç ise, Efrîn işgaliyle istediklerini alamadıklarını belirterek, "HDP’nin baraj altında kalması için her türlü engeli önümüze sürmektedirler. Ama onların engelleri bizi yıldıramayacak. Sizlerin değerli oyları ile onların heveslerini kursaklarında bırakacağız" dedi.

'HDP'DE MÜCADELEMİZİ YÜKSELTELİM'

Genç Aday Jian Taş ise şunları söyledi: "Bizler, Suruç’tan Ankara Garı'na, Amed istasyonuna kadar bütün katliamların faillerinin gerçek anlamda ortaya çıkartılmadığını biliyoruz. Bizler, bu katliamların faillerini Meclis'te birer birer soracağız. HDP olarak Türkiye’yi özgür kılma sözünü veriyoruz. Artık kimsenin katledilmemesi için, canlarımızın evlerinin işaretlenmemesi için, üniversite öğrencilerimizin işsiz kalmaması için mücadele edeceğiz. Gençlerin, kadınların, çocuklarımızın geleceği için HDP saflarında mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor."

‘TEK ADAMA KARŞI SANDIĞA GİDELİM'

Diğer bir Aday Yusuf Bozkuş ise, "HDP bir kadın partisi söylemi boş değildir. Buradaki kalabalık bunun kanıtıdır. HDP’nin çoğunlukta olduğu bölgelerde sandıkların taşınması şaibedir, anti-demokratik bir uygulamadır. Bu durumda bizler, bu seçimin adil olacağını bekleyemeyiz. Bundan dolayı halkımızın, HDP’ye destek vermesini ve 24 Haziran’da tek adam diktatörlüğüne karşı, demokrasi kararını vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer ve halk, halay ve zılgıtlar ile coşku yarattı.