YPS: Çiyager'in namlusunu ısıtma zamanı!

Şehit Çiyager'i anan YPS, "Çiyagerler Türk ordusuna diz çöktürdü. Yoldaşları da Garê'de yendi" diyerek, "Onun namlusunu Kürdistan ve Türkiye metropollerinde ısıtmanın zamanıdır" diye belirtti.

YPS Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Varlığı imha ile yüz yüze olan, özgürlüğü ise elinden alınan halkımız Önder APO öncülüğünde neredeyse 50 yılı bulan bir özgürlük savaşı veriyor" denildi.

"Bu savaş, varlığını koruma ve özgürlüğünü elde etme savaşıdır" vurgusunda bulunan YPS, şunları da kaydetti:

'PLANLARI ÇİYAGERLER'E ÇARPARAK YERLE BİR OLDU!'

"TC faşist devleti de kurulduğu günden bu yana tehcir, iskan, asimilasyon ve katliam siyasetiyle Kürt halkının kökünü kazımak istiyor. 2014 yılında hazırladıkları 'Diz Çöktürme' planıyla tarihteki en büyük barbarların bile yapmadıklarını yapan AKP-MHP ve Ergenekon faşist koalisyonu tüm Kürdistan’da bu plan temelinde pervasızca saldırmaya başladılar. Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Hareketine diz çöktüreceklerini ve teslim alacaklarını sanıyorlardı. Bu planları Çiyagerler'e çarpa çarpa yerle bir oldu. Heval Çiyager Sur’da Türk devlet ordusunun onlarca taburuna diz çöktürdü.

Heval Çiyager’in Özgürlük Mücadelesine katıldığı gün, diz çökmeyeceğinin başladığı gündür. Yaşama katılımını, coşkusunu, heyecanını ve Kürt halkının özgürlük amacına olan bağlılığını, kaldığı her ortama yansıtan ve yaşayan komutandı. O, PKK’nin fedai ocağında yetişmiş ve kendini halkının özgürlük davasına yaşadığı süre boyunca da feda etmiş biriydi. APO’cu çizginin yaşayan özüydü.

'ÇİYAGER'İN YOLDAŞLARI GARÊ'DE DE YENDİ'

Bu fedai komutan Kürdistan’ın kalbi olan Amed’in Sur ilçesinde Kürt gençlerinin yürek, irade ve inançlarıyla, kendini dünyanın seçkin ordularından sanan TC’nin askeri güçlerine karşı Sur’un her burcuna direnmenin bayrağını çekerek teslim olmayı reddetmiş ve Sur’a yakışan bir direnişin sahibi olmuştur. Onun yarattığı direniş ve etkilediği Kürdistan gençleri, Çiyager’in direngen ruhunu en son Garê savaşında da dost düşman herkese göstermişlerdir. Çiyager’in yoldaşları ellerindeki kıt imkanlarla NATO’nun bu milyonluk ordusunu ve tekniğini Garê’de yenmişlerdir. Çiyager, diz çökmeyen diz çöktüren bir komutandı. Biz de onun ardılları olarak asla diz çökmeyeceğiz."

'NAMLULARI ISITMA ZAMANI!'

YPS Koordinasyonu, "Aylarca direnen heval Çiyager, zafere yürümenin emri ve direnen herkesin de kılavuzudur" diyerek, açıklamasını şöyle sonlandırdı:
"Başta bizler ve tüm Kürdistan gençleri Çiyager’in o fetheden bakışlarına yeniden sarılmalı ve diz çökmeyen şehitlerin intikamını almalı. YPS, Çiyagerler'in mirasıdır. Bu mirasa onun yoldaşları olarak layık olma çabası içerisindeyiz. Tüm Kürdistan gençlerini bu mirasa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Namlusu soğuyan silah zafer getirmez. Heval Çiyager bunu bildiği için şehit düştüğü ana kadar silahının namlusunu hiç soğutmadı. Sur’da onun hiç soğumayan silahının namlusunu yeniden Kürdistan ve Türkiye metropollerinde ısıtmanın zamanıdır. Öncü komutanımız heval Çiyager'in dediği gibi 'ne olursa olsun son muhteşem olacak' ve biz bunu ileriki süreçlerde pratiğimizle somutlaştıracağız."